Politic

Veaceslav Platon a părăsit Penitenciarul nr. 13. Primele declarații ale omului de afaceri

Omul de afaceri Veaceslav Platon a părărist Penitenciarul nr. 13, acolo unde a fost deținut timp de 4 ani. Decizia privind eliberarea a fost luată astăzi instanța de judecată a admis demersul de suspendare a executării pedepsei.

După cum relatează tv8.md, la ieșirea din penitenciar, Veaceslav Platon a declarat că a aflat despre eliberare de la adminidtrația penitenciarului.

„Au fost patru ani de luptă pentru surpaviețuire, împotrivire față de regimul lui Plahotniuc, nu a fost ușor. Eu acum mă voi ocupa de faptul ca în această țară să nu se mai întâmple așa ceva. Nu mă voi implica în politică. Sarcina mea este restabilirea dreptății – întoarcerea banilor furați, curțarea acestei țări de elemete plahotniuciste. Lupta totală cu Plahotniuc peste tot, la toate etajele puterii, societății și instituțiilor publice”, a declarat Platon.

Platon spune că nu va cere despăgubiri de la stat pentru faptul că a stat în închisoare. De asemenea, omul de afaceri spune că va rămâne în țară.

La ieșirea din penitenciar îl aștepta și mama lui, care este convinsă că fiul ei este nevinovat și a stat degeaba în detenție.

Anterior, Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de reviziuire a sentinței aplicate lui Platon.

Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker