Social

Medic asistent: „O mască te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni”

 Alexandru Tocarciuc, un asistent medical în Secția de terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, se arată indigat de iresponsabilitatea de care dau dovadă unii cetățeni.

„Tot mai mulți oameni nemulțumiți aud de faptul ca trebuie sa poarte o mască în spațiul public. Lucram majoritatea câte 3 ture pe săptămâna cu speranța ca toată situația dată sa se termine cât mai curând, dar la noi cineva nu vrea sa poarte o mască, se deschid localuri, transportul public extrem de aglomerat, piețele și magazinele sunt pline. 

La noi nu va fi valul doi, la noi este un val care ia amploare și o sa se termine de crescut atunci când se vor îmbolnăvi toți sau doctorii vor cădea la pământ, distruși de oboseală și respectiv situația va ieși și de sub acest mic control care este la moment. Suntem pe locul 16 în lume la numărul de cazuri critice, bravo Republica Moldova. Măcar undeva suntem în top-uri, dar nu în ultimul rând, top 1 suntem la prostie. 

Acum mai gândiți-vă o dată, o mască te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni, de un tub pana în vezica urinară să-ți elimine urina și scaun, în cel mai bun caz, îl faci în oală. A da, încă multe droguri care te relaxează pentru a fi ventilat artificial și pentru a nu simți nimic din ceea ce se întâmpla cu tine”, le transmite Alexandru oamenilor.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker