Evenimente

Expertul Ioniță: R. Moldova astăzi a fost pe primul loc în Europa după numărul de cazuri noi de COVID

Republica Moldova astăzi, 12 iunie, a fost pe primul loc în Europa după numărul de cazuri noi înregistrate de COVID-19. O spune expertul economic Veaceslav Ioniță, după ce acum o oră a semnalat că datele statistice prezentate de către autorități nu corespund cu realitatea, relateaază tv8.md. 

„Avem 90,7 cazuri la un milion populație, în condițiile când media europeană este de 21,2 cazuri, iar în 11 state au fost zero cazuri noi”, a scris Veaceslav Ioniță pe pagina sa de Facebook.

Foto; Facebook/ Veaceslav Ioniță

„Acum când lucrez cu cifrele îmi dau seama că statistica e atât de dură încât mă tem să fac calcule. Eu am estimat câți decedați am putea avea la sfârșitul următoarelor săptămâni. Pot face calcule cu 18 zile înainte. Mă tem să public așa ceva, mie îmi pare asta un dezastru”, a declarat Ioniță.

În cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu”, de la TV8, expertul a spus că, de fapt, rata mortalității este de 5,8% și nu de de 3,5%, precum comunică autoritățile. Asta expertul a încercat să demonstreze și în schema prezentată mai jos.

Foto; Facebook/ Veaceslav Ioniță

Amintim că, alte 366 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 12 iunie, în Republica Moldova, dintre care opt în regiunea transnistreană. Zece persoane au decedat, astfel bilanțul a ajuns la 385 de cazuri.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close