ProiecteSocial

Câți bani vor primi primăriile pentru reparația drumurilor? Valorea lucrărilor 1,3 miliarde lei

Programul de reparație a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor pentru acest an a fost aprobat astăzi de Guvern. Pentru realizarea acestuia, Legea bugetului de stat prevede alocarea unei sume totale de 1 miliard 375 de milioane de lei, mentioneaza jurnal.md

Urmează să fie reparate capital peste 86 de kilometri de drumuri naționale, costul lucrărilor fiind stabilit la 250 de milioane de lei.

Totodată, 1 miliard 125 de milioane de lei sunt alocate pentru îmbunătățirea a 906 de kilometri de drumuri din circa 900 de localități din republică.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru determinarea volumului alocațiilor au fost utilizați coeficienți în funcție de numărul populației, iar sectoarele au fost selectate conform propunerilor făcute de primării.

Totodată, la selectarea sectoarelor de drum, prioritate vor avea sectoarele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire socio-culturală, precum școli, grădinițe, instituții medicale etc.

Vor fi prioritare și drumurile care fac conexiunea către agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități, numărul populației beneficiari ai drumului.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close