ProiecteSocial

Câți bani vor primi primăriile pentru reparația drumurilor? Valorea lucrărilor 1,3 miliarde lei

Programul de reparație a drumurilor publice naționale, locale, comunale și a străzilor pentru acest an a fost aprobat astăzi de Guvern. Pentru realizarea acestuia, Legea bugetului de stat prevede alocarea unei sume totale de 1 miliard 375 de milioane de lei, mentioneaza jurnal.md

Urmează să fie reparate capital peste 86 de kilometri de drumuri naționale, costul lucrărilor fiind stabilit la 250 de milioane de lei.

Totodată, 1 miliard 125 de milioane de lei sunt alocate pentru îmbunătățirea a 906 de kilometri de drumuri din circa 900 de localități din republică.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pentru determinarea volumului alocațiilor au fost utilizați coeficienți în funcție de numărul populației, iar sectoarele au fost selectate conform propunerilor făcute de primării.

Totodată, la selectarea sectoarelor de drum, prioritate vor avea sectoarele care asigură conexiunea cu instituțiile de menire socio-culturală, precum școli, grădinițe, instituții medicale etc.

Vor fi prioritare și drumurile care fac conexiunea către agenți economici care oferă servicii populației, accesul de la rețeaua drumurilor publice către localități, numărul populației beneficiari ai drumului.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker