Evenimente

Judecătorul Eugen Popovici, anchetat pentru mită, scos de sub urmărire penală

Judecătorul Eugen Popovici de la Judecătoria Orhei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea în funcție și achitarea salariului și tuturor plăților cuvenite pentru perioada suspendării din funcție, relatează zdg.

Potrivit raportorului Anatolie Galben, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Popovici a fost suspendat din funcție la 13 noiembrie 2018, iar la 5 mai curent Procuratura Anticorupție a dispus scoaterea lui de sub urmărire penală. Ordonanţa respectivă nu a fost contestată, “alt temei de a ține persoana suspendată nu este și unica soluție este de a anula suspendarea și a-l reîncadra în funcție”, a menţionat raportorul.

Președintele CSM, Anatolie Pahopol, a remarcat că „întrebarea este destul de delicată” și după o deliberare CSM a decis să amâne examinarea.

Apropo, în articolul “Un procuror, un judecător şi un avocat din Orhei bănuiţi de corupere pasivă şi activă” (CUVÂNTUL, 26 octombrie 2018) se relata că judecătorul “care a examinat în fond cauza penală respectivă ar fi pretins de la soţia inculpatului, prin avocat, suma de 2000 de euro, pentru a atenua învinuirea inculpatului şi a elibera persoana din arest”.

Atunci Eugen Popovici a fost reținut de CNA, fiind suspectat că ar fi pretins 2000 de euro mită. La acel moment, E. Popovici avea un stagiu de judecător de un an şi jumătate.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker