Politic

Igor Dodon: „Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au ieșit „la pescuit” deputați”

Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au ieșit „la pescuit” deputați, cel puțin asta spune președintele Igor Dodon. Acesta afirmă că „ambii și-au întins undița. Unul de pe un continent, altul de pe alt continent și speră să prindă un pește ceva în apa aceasta tulbure”, a declarat șeful statului în emisiunea Acces Direct de la Moldova 1.

Dodon mai afirmă că fostul lider PD îi ademenește pe democrație cu un așa zis proiect politic și viitoare guvernări.

Președintele a vorbit și despre eventuale scenarii care ar putea avea loc. Astfel, Igor Dodon afirmă că în caz că mai pleacă câțiva deputați, ar putea rămâne guvernul actual fără susținerea majorității parlamentare.

Al doilea scenariu ar fi că Guvernul Chică este dat jos, dar nu reușesc să numească un alt guvern. „Pentru că un alt candidat la funcția de prim-ministru este înaintat de președintele țării. Eu pot să îl înaintez pe Chicu de 2-3 ori și nimeni nu va putea să mă impună să semnez alt candidat”, spune Dodon.

Un al treilea scenariu ar fi acel în care se reușește numirea unui nou guvern, însă acest lucru se poate face doar împreună cu cei din PSRM și fără deputații transfugi. „Eu cred că teoretic un alt guvern poate fi doar cu participarea PSRM și înaintarea acestuia de președintele țării. Acesta poate fi diferit. Poate fi o coaliție largă. Nu poate fi nicio formă de guvernare cu proiectele lui Plahotniuc din acest Parlament”, a subliniat Dodon.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker