Evenimente

Priveliște sinistră la iazul din Orhei

Pe suprafaţa iazului din Orhei miercuri dimineaţă a apărut mult peşte mort. Potrivit unor persoane, primele semne ale priveliștii sinistre au început să apară încă în ajun, iar imaginile foto şi video realizate miercuri confirmă moartea în masă a peștelui, relatează radioorhei.info.

Dacă există şi pericol pentru doritorii de a se scălda în iaz – la această întrebare a fost solicitat să răspundă şeful adjunct al Centrului de Sănătate Publică (CSP) Orhei, Valeriu Dodu. Acesta a declarat că acum o săptămână a fost verificată calitatea apei şi rezultatele analizelor nu au demonstrat temei pentru interzicerea  scăldatului în iazul orăşenesc.  Cât priveşte peştele mort, această problemă nu ţine de competența CSP, a afirmat Dodu.

Şeful Inspecţiei Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, la fel şi-a declinat responsabilitatea pentru incidentul acvatic. 

Apelurile telefonice către responsabilii de la Direcţia raională pentru Siguranţa Alimentelor Orhei au rămas fără răspuns.

Până la publicarea acestei ştiri nu a fost posibil de obţinut vreun comentariu nici de la Primăria Orhei. Apropo, 3 zile mai înainte, a avut  loc deschiderea festivă a zonei lacului din Orhei, după lucrările de renovare și reamenajare efectuate la indicația primarului Ilan Șor.

 Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker