Evenimente

Fermierii din raionul Şoldăneşti au ieşit la seceriş. Care-s pronosticurile?

Agricultorii din raionul Şoldăneşti au început recoltarea cerealelor. În aceste zile, gospodarii strâng rapiţa, orzul şi mazărea. Deocamdată roada se arată mai mică decât cea din anul trecut.

 

Vasile Belous, din satul Alcedar, la propunerea feciorilor săi, care lucrează împreună cu părintele, anul acesta pentru prima oară a cultivat rapiţă. Acum, când a venit timpul să numere bobocii, agricultorul este mulţumit. Rapiţa s-a dezvoltat bine, pe alocuri înălţimea plantelor depăşeşte doi metri. Şi roada de seminţe e bună.

Potrivit informaţiei oferite la Direcţia Agricultură şi Alimentaţie Şoldăneşti, anul curent, în ansamblu pe raion, suprafaţa ocupată de rapiţă este de două ori mai mică decât în 2016. S-a micşorat şi suprafaţa rezervată cerealelor. Andrei Muţuţchi, şeful Direcţiei, ne-a spus că, în 2017, grâul ocupă 7200 ha, orzul de toamnă – 650 ha, porumbul – 7569 ha, mazărea – 340 ha. Alte 6850 ha au fost semănate cu floarea soarelui, 800 ha – cu soia, 140 ha – cu sfeclă de zahăr şi 25 ha – cu tutun.

În imagine: Dumitru Belous din Alcedar este mulţumit de roada crescută. Acum principalul e să o vadă în hambare.

 

Natalia Rotari

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker