Evenimente

Perioada votării ar putea fi scurtată cu două ore

La vot de la 08:00 până la 20:00. Comisia Electorală Centrală (CEC) propune scurtarea timpului votării din ziua alegerilor cu două ore. Cetățenii ar urma să se prezinte la urne de la ora 08:00 până la 20:00. Este doar una dintre propunerile care se regăsește într-un proiect aprobat la ședința CEC din 2 iunie, care urmează a fi expediat Guvernului și Parlamentului.

În prezent, alegătorii își pot exprima dreptul la vot de la ora 07:00 până la 21:00.

Deși raportorul pro-iectului a spus că acesta este unul „vast”, propunerile CEC, care nu sunt publicate pe site-ul instituției, nu au fost prezentate în cadrul ședinței.

„S-a modificat capitolul referitor la răspunderea juridică, verificarea listelor, observatori. Proiectul e vast, cred că toți l-au citit. […] Au fost operate modificări la articolul 69, ce ține de reflectarea în mass-media. La fel, au fost propuse modificări la Codul Contravențional și la Codul serviciilor audiovizuale”, a menționat raportorul Vasile Gafton.

„M-am așteptat că proiectul va fi discutat și examinat la modul cel mai serios. Proiectul s-a limitat nici la o prezentare clară a celor ce se includ în el. Sunt zeci de propuneri din partea societății civile. În mod normal, raportorul spune de ce o propunere nu a fost inclusă în proiect. CEC a stat câteva luni pe scaune, a așteptat propuneri și a acceptat ceea ce îi place. Am stat pasiv să mă uit la ce se discută. Pe ei îi interesează doar să bene-ficieze de garanțiile unei legi, care nici nu îi vizează”, a spus membrul CEC Sergiu Gurduza.

Menționăm că, pentru modificarea Codului Electoral, este nevoie de votul Parlamentului.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker