Politic

Deputat PAS: În condițiile actuale, nu vom susține demiterea Guvernului Chicu

Partidul Acțiune și Solidaritate nu va susține în condițiile actuale demiterea Guvernului condus de către prim-ministrul Ion Chicu. Despre acest lucru a anunțat deputatul PAS Sergiu Litvinenco, notează IPN, citat de deschide.md. Deputatul susține că aceasta a fost poziția formațiunii în urma unei întrevederi care a avut loc la Parlament între reprezentanții PAS și Platforma DA.

„Noi am avut un grup de discuție între PAS și Platforma DA. Le-am spus că această guvernare este o catastrofă pentru Republica Moldova. În situația în care aproape toate țările ies, au un număr aproape de zero de confirmări cu COVID-19, noi avem așa un număr de mare care nu era nici în perioada stării de urgență. Este un guvern catastrofă, inclusiv la nivel economic. Noi le-am spus colegilor de la Platforma DA, având în vedere că este pandemie, criză, ar fi iresponsabil din partea noastră, dacă am susține o moțiune de cenzură și am da jos un guvern în condițiile în care nu avem certitudinea configurării unei majorități care să susțină un alt guvern bun, pro-european autentic”, a declarat deputatul în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Sergiu Litvinenco afirmă că opoziția este blocată în condițiile în care actuala majoritate parlamentară formată din PDM și PSRM dețin 52 de mandate. Totodată, PAS afirmă că nu va depinde sub nicio formă de deputații fracțiunii Partidului Șor.

„Matematica nu ne permite să mergem mai departe. Le-am spus colegilor de la Platforma DA că noi cu Partidul Șor nu purtăm nicio discuție, nici pentru demiterea Guvernului, nici pentru investirea altui guvern. Nu acceptăm să depindă de ei demiterea sau investirea unui guvern”, a adăugat Sergiu Livinenco.

Deputatul mai spune că formațiunea din care face parte nu a purtat discuții nici cu grupul parlamentar Pro Moldova și liderul acestuia Andrian Candu. Totuși, deputatul socialist Vasile Bolea spune că  deține alte informații: „În cazul respectiv sunt două lucruri: sau minte domnul Candu, sau minte domnul Litvinenco, sau nu este în cunoștință de cauză că cineva din partea lor discută cu domnul Candu”.

Cât despre demiterea Guvernului, Vasile Bolea dă asigurări că „situația Guvernului Chicu este una stabilă. Guvernul Chicu activează și va activa în continuare”.

Anterior, liderul Platformei DA Andrei Năstase afirma că formațiunea este gată să-și asume actul guvernării. Acesta a menționat că vicepreședinții Alexandru Slusari și Igor Munteanu, dar și el în propria persoană ar putea prelua conducerea cabinetului de miniștri. Potrivit lui Andrei Năstase, Platforma Da are și o garnitură de miniștri.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker