Politic

Soluția propusă de Octavian Țîcu pentru evitarea crizei: Majoritate parlamentară anti-Dodon

Igor Dodon trebuie înlăturat și condamnat pentru corupție și trădare de patrie, iar odată cu el, este necesară și debarcarea socialiștilor de la guvernare. Este opinia președintelui Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu. Acesta afirmă că în locul actualului Executiv trebuie să fie instaurat un Cabinet de miniștri tehnocrat, care să acceseze finanțarea României și UE, relatează deschide.md.

Octavian Țîcu a enumerat câteva soluții pentru evitarea crizei politice, pandemice și sociale.

„Este necesară crearea de urgență a unei majorități parlamentare antisocialiste, care să nu fie neapărat o alianță sau o coaliție de guvernare, ci să semneze un acord pentru realizarea a patru obiective: 1. Înlăturarea lui Igor Dodon și condamnarea lui pentru acțiuni de corupție și de trădare de Patrie, odată cu debarcarea socialiștilor de la guvernare; 2. Instaurarea unui guvern tehnocrat, fără culoare și afiliere politică, susținut de majoritatea parlamentară anti-Dodon, care să acceseze de urgență ajutorul și finanțarea României și Uniunii Europene pentru scoaterea țării din pandemie și din criza economică; 3. Pregătirea și organizarea unor alegeri prezidențiale libere, corecte, democratice și transparente, fără imixtiunea externă de la răsărit și a mașinăriei roș-albastre; 4. Pregătirea și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că în actuala configurație, Parlamentul nu mai reprezintă votul exprimat de cetățenii R. Moldova la 24 februarie 2019”, susține Țîcu.

În concluzie, acesta spune că, realizând aceste obiective, Parlamentul actual poate să plece, „lăsând măcar o urmă de demnitate și caracter în analele și manualele de istorie”.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker