Politic

Vladimir Voronin, despre criza COVID-19 în R.Moldova: În mod normal, Chicu trebuie să-și recunoască înfrângerea și să demisioneze

Actualul Executiv nu face față problemelor cu care se confruntă R.Moldova, iar premierul Ion Chicu, în mod normal, ar trebui să demisioneze. De această părere este liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Vladimir Voronin a declarat că modul în care este gestionată criza provocată de pandemie este unul dezastruos. Mai mult, acesta susține că justificările consilierilor lui Ion Chicu sunt „fantezii”.

Pentru noi este evident că Guvernul nu face față niciunei sarcini cu care se confruntă țara, inclusiv în perioada pandemiei. El nu a reușit să prevină răspândirea virusului. Conform tuturor indicatorilor, situația din R.Moldova este cea mai gravă din Europa și una dintre cele mai grave din lume. Guvernul nici nu încearcă să asigure securitatea socială a cetățenilor, nu a fost în stare să ofere un sprijin eficient mediului de afaceri. S-a dovedit a fi neputincios în rezolvarea problemei șomajului. Sistemul educației s-a prăbușit, iar sistemul sănătății este la un pas de colaps. Guvernul nu a fost în stare nici măcar să poarte negocieri cu privire la acordarea unor împrumuturi externe. Apare întrebarea: Pentru ce are nevoie Moldova de așa un cabinet de miniștri slab, care s-a îndepărtat de problemele vitale ale cetățenilor și i-a lăsat în voia sorții? În mod normal, premierul urma să-și recunoască înfrângerea și să demisioneze. Ar fi cinstit. Discuțiile despre faptul că orice alt guvern ar fi administrat situația și mai rău – sunt fanteziile și iluziile consilierilor acestui guvern”, a declarat fostul președinte al R.Moldova.

Totuși, Vladimir Voronin nu crede că actualul Executiv va demisiona benevol, inclusiv pentru că scopul principal al acestuia este asigurarea celui de-al doilea mandat pentru Igor Dodon.

Nu trebuie să ne așteptăm la o evaluare obiectivă a activității acestui guvern, inclusiv la o demisie onorabilă. În primul rând, nu toți oamenii lui Plahotniuc și Diacov au fost angajați în câmpul muncii. Totodată, acest guvern are un obiectiv foarte clar – cu orice preț să contribuie la realegerea lui Dodon. De aceea ei se vor ține de fotolii până în ultima clipă”, a menționat el.

Cât despre o potențială demitere a Guvernului Chicu, Voronin a opinat că totul depinde de opoziția parlamentară și de felul în care va reuși să construiască un dialog.

Acest lucru depinde de faptul dacă foștii colegi din blocul ACUM – Sandu și Năstase – vor putea să ajungă la un numitor comun și dacă ei sunt gata să accepte sprijinul politic din partea lui Candu și Șor, dar și, eventual, să împartă cu ei puterea. La moment, se pare că nu le reușește. O problemă majoră a actualei clase politice „active” este că toți reprezentanții ei privesc spre alegerile prezidențiale. Cu adevărat, țara arde, iar baba se piaptănă”, a punctat liderul PCRM.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker