E timpul sa fii activHarta victoriilor civiceSocial

Tinerii luptă împotriva coronavirusului

Luni şi marţi, două grupuri a câte 5 tineri voluntari din Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti, pe propriile biciclete și pe cele procurate din donațiile dias-porei, au repartizat cadouri, produse de primă necesitate și dulciuri la două familii cu 7 şi respectiv 8 copii şi la 9 copii cu necesităţi speciale severe.

Astfel, sprijiniți de băștinașii din localitatea Cotiujenii Mari, care au plecat în SUA de mai bine de 20 de ani, fani ai revistei HORA in America, voluntarii au dat startul Caravanei bicicletelor „Tinerii luptă împotriva coronavirusului”. Aceștia au fost instruiți de autoritățile locale privind măsurile de protecție pe care trebuie să le respecte în timpul acțiunii.

Ideea a pornit de la jurnalista Natalia Ghilașcu, redactoră a platformei online www.HORAinAmerica.com, care este cu inima pentru tinerii din satul de baștină, fiind preluată de ONG-ul local „Plai natal”, Primărie și elevii de la Liceul Teoretic Cotiujenii Mari.

Bicicletele procurate din donații vor fi folosite de voluntari pe parcursul lunilor iunie-noiembrie pentru a veni în ajutor şi a susține moral şi material alte categorii nevoiașe, persoane în etate și oameni cu o situație financiară precară.

„La fiecare sumă de o mie de dolari adunați în cadrul campaniei Caravana bicicletelor, tinerii vor putea continua în același spirit, să învețe rolul de a fi eroi pentru satul și comunitatea lor, demonstrând că prin atitudine pozitivă pot învinge coronavirusul și starea de deznădejde în care mulți au căzut. Vrem să aducem o speranță și să avem încredere că doar fiind uniți în timpuri dificile, oamenii se pot salva”, afirmă inițiatoarea campaniei.

Pe lângă sprijinul și timpul acordat de către tineri oamenilor autoizolați, voluntarii vor avea ocazia să creeze un club de ciclism pentru a-și dezvolta și un corp sănătos. Ca alternativă a propriei lor izolări, în fiecare săptămână din această vară vor merge în expediții regionale și vor petrece un timp util împreună. Echipați cu măști, păstrând distanța fizică, aceștia vor demonstra că măsurile de protecție nu sunt un prilej de a te distanța social și emoțional de comunitate.

Inițiatorii își propun să colecteze pentru început 5.000 USD, iar prima tranșă de o mie USD îi vor ajuta să demareze prima caravană pentru copii.

 

Ion Ghilaşcu, preşedintele

AO “Plai natal”,

Cotiujenii Mari

 

           

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker