E timpul sa fii activScrie știrea taSocial

Au slăbit restricţiile şi am revenit la treabă

Duminică, de Ziua Mondială fără Tutun, echipa Pas Youth Rezina, respectând toate normele epidemiologice impuse de pandemia cauzată de Covid-19, a mers în stradă și a provocat cetățenii să schimbe o țigară pe o bomboană.

 Pas Youth Rezina este o echipă de voluntari, formată în ianuarie anul curent la Congresul tinerilor activi din raionul Rezina. Ulterior am mers la un seminar de două zile, unde am aflat multe lucruri interesante şi utile privitor la dezvoltarea personală multilaterală a tinerilor, am vizitat Parlamentul şi Muzeul Naţional de Istorie, alături de experți politici, cu suportul IRI Moldova, am participat la alte activităţi publice.

Pe lângă activitățile de bază, săptămânal discutăm care sunt pașii și acțiunile pentru viitorul apropiat. Pentru lunile următoare am avut planificate mai multe activităţi, dar pandemia ne-a încurcat. După ce situaţia s-a ameliorat puţin, ne-am propus să revenim la treabă. De Ziua Mondială fără Tutun am ieşit în stradă pentru a atrage atenția rezinenilor asupra unui viciu foarte răspândit – fumatul. Respectând toate normele epidemiologice impuse de pandemia cauzată de Covid-19, am provocat cetățenii să schimbe o țigară pe o bomboană (în imagine).

Împreună cu Iurie Rusnac, președintele Pas Youth Rezina, Maria Covali, Marinela Bejan, Sabina Gheorghiu, Alexandru Bezrucico, Alexandru Caisân, Ion Lazari, Cristina Cepoi, Ion Pârțu, Iuliana Oncea, Iana Exari, Marinela Lungu, Andrian Buruian, în grupuri câte 3 persoane, cu măști și mănuși, ne-am repartizat pe străzile principale ale orașului, unde am discutat cu oamenii despre dauna fumatului produselor din tutun.

Cetățenii au primit informaţii utile, mulţi, chiar şi din rândul fumătorilor activi au fost cu noi de acord, că această deprindere este periculoasă şi păguboasă din toate punctele de vedere.

În viitor planificăm şi alte acțiuni, despre care vom comunica pe pagina noastră de Facebook Pas Youth Rezina.

Marin Purici, vicepreședinte

Pas Youth Rezina

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker