Social

Sătenii au salubrizat albia celui mai mare izvor din localitate

Circa 20 de persoane din s. Țânțăreni au participat duminică la o clacă de salubrizare a albiei celui mai mare izvor din sat (în imagine).

 ”Acum 30 de ani aici a fost forată o sondă, care are un debit de circa 4 metri cubi de apă pe oră. Apa este de calitate și chiar cineva a încercat s-o îmbutelieze.  Regretatul Ion Boicu, unul din sătenii noștri, a construit un fel de castel de apă şi scări până la izvor. Dar, pe  parcursul anilor, aici s-au adunat multe gunoaie şi noi am hotărât să facem ordine”, ne-a spus primarul Dumitru Stoica. 

Albia a fost curățată de la gura izvorului până la scurgerea în Răut pe o distanță de circa 100 de metri. Grigore Șova, conducătorul unei firme a adus aici un grilaj din metal:

”Părinții și buneii noștri ne povesteau că problemele satului tradiţional le soluţionau sătenii, inclusiv prin intermediul clăcilor. Generația noastră e cam inertă, din care cauză am pierdut câteva izvoarele de  lângă sat”, a spus dl Grigore.

Primarul de Țânțăreni a mai menţionat că activitățile de voluntariat vor continua, inclusiv pentru curăţirea şi amenajarea şi altor surse de apă potabilă.

   Reporter ”C”            

                                                            

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close