Social

Sătenii au salubrizat albia celui mai mare izvor din localitate

Circa 20 de persoane din s. Țânțăreni au participat duminică la o clacă de salubrizare a albiei celui mai mare izvor din sat (în imagine).

 ”Acum 30 de ani aici a fost forată o sondă, care are un debit de circa 4 metri cubi de apă pe oră. Apa este de calitate și chiar cineva a încercat s-o îmbutelieze.  Regretatul Ion Boicu, unul din sătenii noștri, a construit un fel de castel de apă şi scări până la izvor. Dar, pe  parcursul anilor, aici s-au adunat multe gunoaie şi noi am hotărât să facem ordine”, ne-a spus primarul Dumitru Stoica. 

Albia a fost curățată de la gura izvorului până la scurgerea în Răut pe o distanță de circa 100 de metri. Grigore Șova, conducătorul unei firme a adus aici un grilaj din metal:

”Părinții și buneii noștri ne povesteau că problemele satului tradiţional le soluţionau sătenii, inclusiv prin intermediul clăcilor. Generația noastră e cam inertă, din care cauză am pierdut câteva izvoarele de  lângă sat”, a spus dl Grigore.

Primarul de Țânțăreni a mai menţionat că activitățile de voluntariat vor continua, inclusiv pentru curăţirea şi amenajarea şi altor surse de apă potabilă.

   Reporter ”C”            

                                                            

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker