Evenimente

Ilan Șor a reapărut la locul de muncă

Primarul de Orhei Ilan Şor a revenit la locul de muncă. O televiziune din capitală a surprins momente de la întâlnirea edilului cu un grup de simpatizanţi, care l-au întâmpinat cu buchete de flori, relatează radioorhei.info.

A trecut mai mult de un an de când Ilan Șor nu a fost în Orhei şi la locul de muncă din Primărie. Asta,  din cauza arestului pe care, începând cu 22 iunie anul trecut, l-a petrecut, în principal, la domiciliu.

Cu două săptămâni în urmă, Ilan Șor a fost pus în libertate, deşi a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru spălarea a peste 5 miliarde de lei de la „Banca de Economii a Moldovei”. Condamnatul îşi va ispăși însă pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis doar în cazul menținerii sentinței de către Curtea de Apel.

Șor a fost aşteptat la Primărie încă a doua zi după ce a fost eliberat din arest – pe 22 iunie, sau, cel târziu, pe 28 iunie – dată a revenirii anunţată de purtătoarea de cuvânt a edilului, Alina Şargu. Iniţial, subalterna lui Șor a explicat absenţa de la locul de muncă prin starea de derută a primarului, cauzată de decizia judecătorului. În același timp, soţia primarului, interpreta Jasmin, a invocat un atac de cord și recomandările medicale pe care trebuie să le respecte bolnavul. Despre problemele de sănătate ale lui Ilan Șor s-a aflat abia anul trecut, atunci când acesta a fost arestat şi plasat în izolatorul CNA în cel de-al doilea dosar penal pe numele său, deschis de procurori pentru fraudarea sistemului bancar.

În omagine: Întrevederea a avut loc în parcul Ivanos. Primarul le-a spus adepţilor săi, printre care majoritatea femei de vârsta a treia, că acum vrea să se documenteze cu situația din oraş. Le-a promis că se va întreţine cu ele duminică, atunci când vor fi organizate dansuri.

Controversatul om de afaceri Ilan Șor a mai fost arestat cu mai bine de doi ani în urmă – în luna mai 2015. Atunci, însă, a reușit să iasă repede din arestul la domiciliu şi să desfășoare o campanie electorală extrem de energică, care i-a adus fotoliul de primar al Orheiului, menţionează sursa citată.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker