Evenimente

Ilan Șor a reapărut la locul de muncă

Primarul de Orhei Ilan Şor a revenit la locul de muncă. O televiziune din capitală a surprins momente de la întâlnirea edilului cu un grup de simpatizanţi, care l-au întâmpinat cu buchete de flori, relatează radioorhei.info.

A trecut mai mult de un an de când Ilan Șor nu a fost în Orhei şi la locul de muncă din Primărie. Asta,  din cauza arestului pe care, începând cu 22 iunie anul trecut, l-a petrecut, în principal, la domiciliu.

Cu două săptămâni în urmă, Ilan Șor a fost pus în libertate, deşi a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru spălarea a peste 5 miliarde de lei de la “Banca de Economii a Moldovei”. Condamnatul îşi va ispăși însă pedeapsa într-un penitenciar de tip semiînchis doar în cazul menținerii sentinței de către Curtea de Apel.

Șor a fost aşteptat la Primărie încă a doua zi după ce a fost eliberat din arest – pe 22 iunie, sau, cel târziu, pe 28 iunie – dată a revenirii anunţată de purtătoarea de cuvânt a edilului, Alina Şargu. Iniţial, subalterna lui Șor a explicat absenţa de la locul de muncă prin starea de derută a primarului, cauzată de decizia judecătorului. În același timp, soţia primarului, interpreta Jasmin, a invocat un atac de cord și recomandările medicale pe care trebuie să le respecte bolnavul. Despre problemele de sănătate ale lui Ilan Șor s-a aflat abia anul trecut, atunci când acesta a fost arestat şi plasat în izolatorul CNA în cel de-al doilea dosar penal pe numele său, deschis de procurori pentru fraudarea sistemului bancar.

În omagine: Întrevederea a avut loc în parcul Ivanos. Primarul le-a spus adepţilor săi, printre care majoritatea femei de vârsta a treia, că acum vrea să se documenteze cu situația din oraş. Le-a promis că se va întreţine cu ele duminică, atunci când vor fi organizate dansuri.

Controversatul om de afaceri Ilan Șor a mai fost arestat cu mai bine de doi ani în urmă – în luna mai 2015. Atunci, însă, a reușit să iasă repede din arestul la domiciliu şi să desfășoare o campanie electorală extrem de energică, care i-a adus fotoliul de primar al Orheiului, menţionează sursa citată.

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close