ȘtiriUtil

Dulceaţă din flori de salcâm

Această dulceaţă îţi aminteşte de mierea de salcâm. Pentru ea aveţi nevoie de: flori proaspete de salcâm cca. 2kg, apă rece cca. 3 litri, zahăr 1kg, lămâie 2 bucăți. Florile trebuie să fie deschise, dar nu ofilite. Fiecare floare se scoate de pe tijă şi se curăţă de insecte, se spală  în 2-3 ape reci, se scurg bine şi se zvântă pe un ştergar (chiar scoase 20 de minute la soare). Putem folosi florile întregi sau numai petalele.

Pentru sirop amestecăm zahărul, apa, feliile de lămâie. La dorinţă, puteţi adăuga sare de lămâie, zahăr vanilinat, scorțișoară. Se pune cratiţa la fiert 15 minute până siropul se îngroaşă. Aveţi grijă să nu-l caramelizaţi! Adăugăm florile de salcâm. Amestecăm uşor şi punem iar la fiert pentru max. 4-5 minute. Florile se înmoaie şi absorb siropul din jur. Dulceaţa se aşează fierbinte în borcane sterilizate. Feliile de lămâie pot fi scoase sau lăsate în borcan.

Dulceaţa de salcâm este foarte dulce şi foarte consistentă. Se consumă ca o delicatesă, în cantităţi moderate. Siropul este legat ca o miere, aroma este îmbietoare, iar  culoarea – aurie.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker