Evenimente

Cum vor fi ajutați agenții economici din R. Moldova să plătească salarii

Guvernul își va asumă acoperirea dobânzilor creditelor în mărime de șase fonduri de salarizare în loc de trei, cum a fost aprobat anterior. Perioada reeșalonării acestor plăți se extinde până la 31 decembrie 2021 și va include nu doar creditele luate de la băncile comerciale, ci și de la instituțiile de microfinanțare, transmite stiri.md cu referire la IPN.

„Anterior am propus, Guvernul a acceptat și Parlamentul a votat trei fonduri de salarizare – acoperirea dobânzilor – și doar până la sfârșitul anului curent. Acum venim cu propunerea de a acoperi, pentru întreprinderile care iau credite, credite noi, dobânzile pentru șase fonduri de salarizare.

Asta nu înseamnă că aceste credite vor fi utilizate pentru salarii doar. Pot fi mijloace circulante, investiții. Fiecare întreprindere decide”, a declarat președintele Igor Dodon, luni, după ședința conducerii de vârf a țării.

Președintele a explicat că în prezent fondul de salarizare în Republica Moldova este de circa patru miliarde de lei, iar șase fonduri de salarizare pentru toată economia înseamnă circa 24 de miliarde de lei.

Actualmente, agenții economici au circa 28 de miliarde de lei credite în sectorul real al economiei.

„Practic, prin această măsură noi acoperim dobânzile pentru toate creditele bancare care vor fi accesate de agenții economici”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, este vorba de o rată a dobânzii la credite de 8,7% în lei și mai mult de 4% în valută.

El a dat asigurări că lichidități în bănci sunt și i-a îndemnat pe agenții economici să se crediteze.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker