Social

Unica elevă a clasei a IX-a din regiunea Orhei care beneficiază din oficiu de nota 10 la istorie

Maria Holban, elevă la Gimnaziul  „N.Holban” din s. Scorţeni, raionul Teleneşti, este unica absolventă a clasei a IX-a din regiunea Orhei care va beneficia de nota 10 din oficiu la disciplina Istoria Românilor şi Universală. La olimpiada republicană din 2020 la acest obiect Maria a obţinut locul III.

   Dna Maria Vleju, șefă-adjunctă a Direcției Generale Educație Telenești, responsabilă și de predarea în școli a istoriei, ne spune că nivelul la care se predă disciplina respectivă fac din elevii din Scorțeni adevărați împătimiți de acest obiect:

”Doamna profesoară Valentina Sârbu a reușit să le creeze elevilor un cult al istoriei – a adunat și mai adună exponate pentru muzeul școlii, organizează expediții arheologice în teritoriu etc., la care participă o mulțime de entuziaști, inclusiv și Maria Holban. Elevi din Scorțeni participă regulat la olimpiadele raionale la istorie și nu este pentru prima oară când scorțenenii se clasează pe locuri de frunte la olimpiadele republicane. Cazul Mariei Holban este unul special or, olimpiada republicană în anul curent a durat trei zile și a întrunit mai multe probe. Atât eleva, cât şi profesoara sunt mândre de rezultat”,  spune dna Vleju.

Şi dna Angela Frunze, directoarea Gimnaziului Scorţeni, spune că Maria este o elevă care are reușite și la alte obiecte. Bunăoară, a participat și la olimpiada raională la limba rusă. În anul trecut la Turnamentul raional în domeniul dreptului omului/copilului echipa din care a făcut parte și Maria a ocupat locul III. Obține diplome pentru reușita școlară în fiecare an, s-a implicat activ în diferite activități inițiate de voluntarul Corpului Păcii SUA în R. Moldova care activează în instituție”, a mai adăugat dna directoare.                                        

Reporter ”C”  

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker