Cere socoteală pentru banii publiciProiecteSocial

Consiliul ţine la control cheltuirea banilor publici

Secretara Consiliului Raional Şoldăneşti, Liuba Vidraşcu, trimestrial informează consilierii, dar şi opinia publică prin intermediul paginii web soldanesti.md despre mersul executării deciziilor adoptate anterior.

 Conform notei informative puse la dispoziţia consilierilor în şedinţa din 21 mai c., în două sesiuni ale Consiliului, desfăşurate în primul trimestru al a. 2020, au fost examinate 41 de proiecte de decizii, dintre care doar unul a fost exclus şi transferat pentru şedinţa următoare.

Potrivit dnei Vidraşcu, până la data sesiunii recente au fost executate integral 30 de decizii, iar două, care vizează alocarea de mijloace financiare din componenta raională a Direcţiei de Învăţământ sunt parţial executate, celelalte – în proces de realizare. Amintim că prin deciziile respective, adoptate în ianuarie şi martie c., Consiliul a alocat diferite sume Liceelor Teoretice Răspopeni, Cotiujenii Mari, „Ştefan cel Mare” şi „A. Mateevici” din Şoldăneşti, Gimnaziilor din satele Olişcani, Alcedar, Climăuţii de Jos, Pohoarna, Dobruşa, Cobâlea pentru lucrări de reparaţie, care sunt în proces de executare.

Sursa citată mai menţionează că se lucrează şi cu mijloacele financiare alocate din soldul disponibil al Consiliului Raional pentru reconstrucţia mormintelor frăţeşti din satele  Răspopeni, Cuşelăuca, Staţia Cobâlea, reparaţia capitală a bisericii din Dobruşa, construcţia bisericii din s. Rogojeni, demolarea sălii pentru sport de la Gimnaziul Alcedar, elaborarea proiectului de consolidare a blocului locativ din str. 31 August or. Şoldăneşti etc.

Sub semnul întrebării rămâne decizia cu privire la măsurile de organizare şi desfăşurare a odihnei de vară a elevilor în sezonul estival 2020, cauza fiind pandemia provocată de coronavirusul de tip nou Covid-19, menţionează dna Vidraşcu.

Totodată, în sesiunea din 21 mai Consiliul a repartizat noi sume considerabile instituţiilor de educaţie din teritoriu. Pentru reparaţia reţelelor electrice din interiorul clădirii Gimnaziului „D. Matcovschi” din Vadul Raşcov au fost alocaţi 403,2 mii lei; Gimnaziului Alcedar i-au fost alocaţi  237,7 mii lei pentru schimbarea geamurilor şi uşilor; Gimnaziului „S. Cibotaru” din Cobâlea – 213 mii lei pentru montarea învelişului artificial al terenului de fotbal şi amenajarea terenului aferent; Gimnaziului Poiana – 200 mii lei pentru construcţia tavanului în holul şcolii, schimbarea  a 2 uşi şi 2 vitralii; Gimnaziului Găuzeni – 103,5 mii lei pentru reparaţia capitală a cantinei.

 Tudor Iaşcenco

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker