Politic

Izolare, dar nu pentru toți

Izolare, dar nu pentru toți. Deși, săptămâna trecută, președinta Legislativului, Zinaida Greceanâi, a semnat o dispoziție potrivit căreia deputații moldoveni trebuie să se autoizoleze la domiciliu, după ce democratul Eugeniu Nichiforciuc s-a îmbolnăvit de Covid-19, se pare că regula nu este valabilă chiar pentru toți aleșii poporului. De exemplu, unii deputați din Partidul Șor au participat, duminică, la festivitatea de inaugurare a sistemului de iluminare stradală din s. Tabăra, raionul Orhei.

Potrivit unui comunicat de presă, la care face referire agora.md, lucrările de iluminare stradală la Tabăra au fost realizate cu susținerea lui Ilan Șor și a echipei Partidului Şor (PŞ).

La festivitatea de inaugurare a sistemului au participat localnici, funcționari locali și raionali, cât şi vicepreședinta PȘ, deputata Marina Tauber și vicepreședinta fracțiunii parlamentare a PŞ, deputata Violeta Ivanov.

Festivitatea a fost urmată de aprinderea luminilor pe străzile satului și un show cu focuri de artificii.

AGORA amintește că, potrivit documentului semnat de președinta Parlamentului, aleșii poporului trebuie să se autoizoleze până la obținerea rezultatelor negative la Covid-19. Deputații se obligă să respecte regimul sub propria răspundere și să prezinte rezultatele testelor conducerii Parlamentului.

Joi, pe 21 mai, în plenul Parlamentului s-a anunțat că deputatul PDM Eugeniu Nichiforciuc s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Vestea a fost dată de Dumitru Diacov, care a subliniat că Nichiforciuc a fost miercuri la ședința fracțiunii.

Pe parcursul ședinței Legislativului, atât mi-nistra Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, cât și directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, au recomandat autoizolarea persoanelor care au intrat în contact cu Nichiforciuc. Tot atunci, anume Marina Tauber a declarat că izolarea este necesară, întrucât sănătatea este o prioritate.

În imagine: Marina Tauber vorbind în faţa mulţimii, la Tabăra. Sursa:partidulsor.md

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker