Evenimente

2020 – Anul Lucrătorului Medical

Președintele Igor Dodon a semnat luni, 25 mai, un decret prin care a declarat anul 2020 – Anul Lucrătorului Medical în Republica Moldova.

Prin acelaş decret şeful statului a instituit Comisia națională pentru desfășurarea acțiunilor consacrate Anului Lucrătorului Medical. Totodată dânsul a promis să susţină iniţiativele de dublare a salariilor pentru toți lucrătorii medicali, îmbunătățire a condițiilor de muncăși asigurare a statutului social înalt al acestei categorii de lucrători, dar şi promis câte un ajutor unic de 700 de lei pensionarilor care  primesc mai puţin de trei mii de lei.

Vicepreședinta PDM, Monica Babuc, citată de ziarulnaţional.md, susține că președintele Dodon nu s-a consultat cu fracțiunea democrată când a anunțat că pensionarii vor primi 700 de lei, iar salariile angajaților din sectorul medical vor fi dublate. De asemenea, partenerii din PSRM nu au explicat de unde bani pentru implementarea acestor decizii.

„Sper foarte mult că acest suport (de 700 de lei – n.n.) va fi acordat pe parcursul următoarelor luni, adică nu la 1 ianuarie, dar la 1 august sau în septembrie”, a precizat șeful statului.

Amintim că, după ce a fost anulat Acordul de împrumut cu Federația Rusă, Igor Dodon spunea că Guvernul deja în timpul apropiat nu va avea bani pentru salarii și pensii.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker