Social

Constantin Țuțu este cercetat la libertate deoarece colaborează cu ancheta

Constantin Țuțu este cercetat la libertate deoarece colaborează cu ancheta și oferă informații despre grupări criminale organizate internaționale. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Pavel Voicu, la Puterea a Patra.

„Faptul că Țuțu a fost scos din căutare internațională și s-a reîntors în Republica Moldova, că este încă la libertate, nu înseamnă că organele de drept nu documentează mai multe acțiuni. Sunt mai mulți factori care ar permite ca el să se afle la libertate, ca de exemplu colaborează cu organele de urmărire penală, prezintă informații despre anumte grupări internaționale importante. Este prematur să spunem mai multe, însă cu siguranță Constantin Țuțu o să fie atras la răspundere penală pe trei capete de acuzere: trafic de influență, îmbogățire ilicită și cazul de la Orhei”, a declarat ministerul de Interne, Pavel Voicu.

Amintim că la data de 12 mai Constantin Țuțu a declarat că a aflat din presă despre faptul că procurorii au finalizat și au expediat în judecată urmărirea penală pe numele său. Într-o postare publicată ieri, 11 mai, pe pagina sa de Facebook, sportivul s-a plâns de presiuni „enorme” și a denunțat „abateri foarte grave” în gestionarea cauzei penale care îl vizează.

Luni, 11 mai 2020, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat Constantin Țuțu pentru două capete de acuzare. Este vorba despre „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Fostul deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova la 27 martie 2020, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița după ce fusese anterior arestat în contumacie. În prezent, acesta este cercetat în libertate, având interdicția de a părăsi localitatea.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker