Politic

Platon: „Plahotniuc a încercat să mă lichideze prin intermediul unui killer plasat în celula mea”

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, îl acuză pe Vladimir Plahotniuc că ar fi încercat să-l lichideze fizic, în perioada când deja era încarcerat în penitenciarul Nr.13 din centrul capitalei. La un moment dat, cu el în celulă a fost plasat un killer, spune Platon. Atât avocatul lui Plahotniuc, cât și însuși fostul lider democrat nu au comentat deocamdată nicio acuzație adusă de către Platon, inclusiv în privința fabricării de dosare.

„Nu-i omul, nu-i problema…Eu admit că el va recurge la astfel de metode și nu doar admit, dar știu cu siguranță, pentru că au fost deja tentative să mă lichideze fizic. La un moment dat, în celula mea a fost adus un killer. Acesta însă a înțeles că nu va ieși viu de acolo, dacă face ceea pentru ce a fost trimis…”, a povestit Veaceslav Platon, la emisiunea Politica de la TV8.

Potrivit lui, Plahotniuc va încerca prin orice metode să-și păstreze influența politică în Republica Moldova, ca să facă presiuni asupra justiției pentru a se proteja.

„În momentul în care Procurorul General a inițiat o adevărată investigație și corectă a furtului miliardului, el a înțeles ce se întâmplă și a început, imediat să cumpere deputați. Cu 500 de mii de dolari, prin diferite persoane. El are mulți realizatori”, a spus Platon, care crede că Plahotniuc ar fi încercat să-l scoată pe actualul procuror, Alexandr Stoianoglo, din funcție.

„Când e vorba de lupta cu Plahotniuc, nu are importanță niciun filmuleț publicat tot de el și ce arată acolo. Eu știu un singur lucru, Igor Dodon a numit cel mai independent Procuror General pe care l-a avut vreodată Moldova. Și nu dă doamne să fie scos. Stoianoglo va merge până la urmă, eu văd cum l-au încolțit cu o „mușcătură de bulldog”. Este o luptă foarte acerbă”, a mai spus Platon.

Până acum, nici avocații fostului lider democrat, nici însuși Vlad Plahotniuc nu au răspuns acuzațiilor aduse de Veaceslav Platon.

Pe 20 mai 2020, Procuror General a anunțat că dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, motiv pentru care sentințele vor fi casate în totalitate, iar cazul revizuit.

La 14 decembrie 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior, dar și în dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”.

Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august 2016. La data de 30 august, omul de afaceri a fost plasat în arest pentru 30 de zile la Penitenciarul nr. 13 din capitală.

La 25 iulie 2016, procurorii din RM au emis un mandat de arest, pentru 30 de zile, pe numele lui Platon, iar la 26 iulie același an, acesta a fost dat în căutare internațională și reținut de către organele de drept ale Ucrainei.

Pe 3 februarie 2020, hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care la data de 12 decembrie 2017 Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de pușcărie pentrutentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi corupere a mascaţilor de la Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Pantera” a fost casată integral și trimisă la rejudecare.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker