PoliticSocial

Ion Ceban, întrebat dacă a reușit să elimine corupția din Primărie: „Nu, n-am scos-o. E imposibil acest lucru”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, afirmă că stârpirea flagelului corupției este o misiune imposibilă.

La aproape șapte luni de la preluarea mandatului, edilul capitalei a fost întrebat, în cadrul unui interviu la Europa Liberă, dacă a scos corupția din primărie.

„Nu, n-am scos-o. E imposibil acest lucru. (…) Pentru că e un sistem creat de ani de zile. Și noi ne ciocnim de rigiditatea acestui sistem în fiecare zi”, a declarat Ion Ceban.

„Pentru că a fost cea mai coruptă instituție și n-am calificat-o eu. Cea mai coruptă instituție din țară a fost Primăria municipiului Chișinău, de la Departamentul arhitectură și tot ce a împânzit orașul acesta cu construcții nelegale. Până astăzi avem litigii, avem probleme în diferite sectoare. Mă întrebați la Calea Orheiului. Dar ce, eu am eliberat acolo actele? Sau mă întrebați la Mircea cel Bătrân 13. Eu am eliberat actele? Eu le-am retras și am acum în instanțele de judecată tot felul de lucruri”, a adăugat Ceban.

Edilul capitalei a adăugat că este „greu de spus” dacă vor mai continua construcțiile ilegale în capitală.

„Până nu digitalizăm toate procesele, până nu scoatem factorul uman de la procesul de luare a deciziilor, va fi complicat să spunem că primăria s-a curățat întru totul”, a mai spus Ion Ceban.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker