Politic

PCRM se solidarizează cu răspunsul premierului Ion Chicu la criticile aduse de către europarlamentarul român

Partidul Comuniștilor se solidarizează cu răspunsul premierului Ion Chicu la criticile aduse de către europarlamentarul român, Siegfried Mureșan, care a provocat un adevărat scandal diplomatic între Chișinău și București. PCRM acuză europarlamentarul de imixtiuni în treburile interne ale țării și califică reacția premierului moldovean drept una „lipsită de diplomație, dar corectă”.

„S-a iscat un scandal, fără glumă. Ambasadorul Republicii Moldova la București a fost convocat la Ministerul român de Externe. Maia Sandu s-a aruncat să-și ceară scuze în fața României. Plin de sânge românesc, Pavel Filip a cerut convocarea imediată a consiliului coaliției de guvernare, chiar dacă toți deputații se află în autoizolare. Unioniștii se bat în isterie. Pe rețelele de socializare a început apocalipsa. Dar nimic deosebit nu s-a întâmplat, pentru că un conducător al statului moldovenesc l-a pus la punct pe un europarlamentar român. Acest lucru însă e ceva extraordinar, pentru că se întâmplă pentru prima dată în ultimii 10 ani”, se arată într-un comunicat al formațiunii conduse de fostul președinte al țării, Vladimir Voronin.

„Partidul Comuniștilor are suficiente critici la adresa actualului Guvern și a conducerii acestuia, Ion Chicu. Noi argumentat îi criticăm acțiunile. Acum însă noi nu doar că nu ne vom alătura acestei nebunii, isterii și atacuri jignitoare la adresa lui, ci din contra, ne exprimăm susținere totală.

Mureșan, în mod dur și impardonabil aduce critici Guvernului Republicii Moldova pentru că nu „și-ar fi făcut temele” date de UE privind reformarea instituțiilor statului și din această cauză nu era pregătit pentru a proteja cetățenii de pandemie.

Premierul Chicu a răspuns dur, amintindu-i lui Mureșan că România este cea mai coruptă țară din UE, iar cu coronavirusul se descurcă deloc mai bine de cât Moldova. El a adăugat că pentru el și pentru Guvern au importanță doar opiniile și criticile aduse de către cetățenii țării sale – anume această declarație a provocat această nebunie. Deși, în oricare altă țară, clasa politică s-ar fi solidarizat împotriva unor astfel de atacuri dure din exterior.

Da, poate Chicu a ales o cale nu chiar diplomatică în dialogul său cu Mureșan, dar cum e salutul, așa și răspunsul. Așa și au ajuns unii, care au doar accent dâmbovițean și mai mult nimic, să creadă că ei pot doar să judece și să ordone, fără să atragă atenția că pur și simplu ei se implică în treburile interne ale unui stat suveran”, se arată în comunicatul citat.

„Noi, cetățenii, chiar avem multe întrebări la Guvernul nostru. Dar acestea sunt întrebările noastre pentru Guvernul nostru”, se mai menționează în comunicat.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker