Evenimente

Candidaţii de la profilul real au înregistrat rezultate mai bune decât umaniştii

Potrivit datelor Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Rezina la sesiunea de examinare 2017 au participat 487 de gimnazişti şi 153 de candidaţi la BAC, inclusiv 50 de liceeni restanţieri din anii precedenţi.

Toţi gimnaziştii au promovat examenele de absolvire.

La examenele de BAC s-au prezentat 134 de candidaţi. Au promovat examenele 84 de liceeni, ceea ce constituie 62,69%. Şefa Direcţiei, Lilia Lazari a menţionat că anul acesta rata promovabilităţii la profilul real a fost de 86,36%, iar nota medie – 6,83, pe când la profilul umanistic au susţinut examenele 69,14% din candidaţi, nota medie fiind 6,07.

În sesiunea  de examinare 2017 în gimnazii, dar şi la cele două centre de BAC din raion nu au fost înregistrate derogări de la Metodologia de desfăşurare a examenelor.

Sesiunea suplimentară de examinare se va desfăşura în perioada 17-24 iulie 2017 la centrele republicane de BAC, a mai precizat sursa citată.

Foto simbol. Sursa: diez.md

Ion Perciun

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker