Evenimente

Candidaţii de la profilul real au înregistrat rezultate mai bune decât umaniştii

Potrivit datelor Direcţiei Învăţământ, Tineret şi Sport Rezina la sesiunea de examinare 2017 au participat 487 de gimnazişti şi 153 de candidaţi la BAC, inclusiv 50 de liceeni restanţieri din anii precedenţi.

Toţi gimnaziştii au promovat examenele de absolvire.

La examenele de BAC s-au prezentat 134 de candidaţi. Au promovat examenele 84 de liceeni, ceea ce constituie 62,69%. Şefa Direcţiei, Lilia Lazari a menţionat că anul acesta rata promovabilităţii la profilul real a fost de 86,36%, iar nota medie – 6,83, pe când la profilul umanistic au susţinut examenele 69,14% din candidaţi, nota medie fiind 6,07.

În sesiunea  de examinare 2017 în gimnazii, dar şi la cele două centre de BAC din raion nu au fost înregistrate derogări de la Metodologia de desfăşurare a examenelor.

Sesiunea suplimentară de examinare se va desfăşura în perioada 17-24 iulie 2017 la centrele republicane de BAC, a mai precizat sursa citată.

Foto simbol. Sursa: diez.md

Ion Perciun

Cu un clic în partea de sus dreapta a acestei pagini intră pe pagina de facebook a CUVÂNTUL-ui şi spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker