Util

Ce facem cu tijele de usturoi şi când e timpul să strângem recolta

Tijele (săgeţile) de la usturoi, în vârful cărora se formează florile, apoi sămânţa, trebuie înlăturate. Ele pot fi puse la murat (la fel ca şi castraveţii), pot fi prăjite la fel ca şi păstăile de fasole sau putem prepara din ele o pastă care se păstrează timp îndelungat.

Rupem tijele tinerele, le trecem prin maşina de tocat, le amestecăm cu sare, unt sau ulei de măsline şi le punem în borcane închise bine.

Lăsăm, totuşi, 3-4 tije de usturoi nerecoltate. Când cutiuţa cu seminţe va plesni, este semnul că trebuie să scoatem căpăţânile din pământ. Usturoiul, dacă e recoltat înainte de timp, nu se va păstra, iar dacă îl lăsăm prea mult în sol, va începe să putrezească.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker