Util

Ce facem cu tijele de usturoi şi când e timpul să strângem recolta

Tijele (săgeţile) de la usturoi, în vârful cărora se formează florile, apoi sămânţa, trebuie înlăturate. Ele pot fi puse la murat (la fel ca şi castraveţii), pot fi prăjite la fel ca şi păstăile de fasole sau putem prepara din ele o pastă care se păstrează timp îndelungat.

Rupem tijele tinerele, le trecem prin maşina de tocat, le amestecăm cu sare, unt sau ulei de măsline şi le punem în borcane închise bine.

Lăsăm, totuşi, 3-4 tije de usturoi nerecoltate. Când cutiuţa cu seminţe va plesni, este semnul că trebuie să scoatem căpăţânile din pământ. Usturoiul, dacă e recoltat înainte de timp, nu se va păstra, iar dacă îl lăsăm prea mult în sol, va începe să putrezească.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close