Evenimente

Medic de 71 de ani, bolnav de Covid-19, externat după ce a stat 8 zile intubat

Un medic în vârstă de 71 de ani a fost externat din Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” după ce s-a infectat cu Covid-19, iar complicațiile noului coronavirus l-au făcut să lupte pentru viață.

Reprezentanții spitalului spun că bolnavul a fost internat cu complicații grave provocate de Covid-19, precum pneumonie totală bilaterală, insuficiență respiratorie de gradul III pe fundalul multiplelor concomitențe patologice.

De asemenea, pacientul are în anamneză 3 infarcte miocardice, fiind supus și intervenției chirurgicale pentru o patologie gravă cerebrală.

Bolnavul de Covid-19 a fost transferat în condiții de reanimobil din spitalul Raional Drochia în Clinica ATI Secția Terapie Intensivă Nr.2 (șef. Secție Dinu Condrea) a IMSP SCR „Timofei Moșneaga”, fiind în stare de comă hipoxică, gr.II. În cadrul TI Nr.2.

În aceste considerente pacientului i-a fost aplicat un spectru larg de măsuri de terapie intensivă cu elemente de resuscitare: timp de 15 zile acesta s-a aflat la ventilație artificială a plămânilor, inclusiv 8 zile prin intubare. Bărbatului i s-au aplicat multiple transfuzii de plasmă convalescentă și antistafilococică.

„Țin minte că am fost intubat. De două sau trei ori, nu îmi amintesc asta. Am o dorință enormă să plec acasă. Mulțumesc întregului colectiv al spitalului ( medici, asistente medicale, infirmiere) și îndeosebi echipe din TI Nr.2.”

Totodată pacientului i-au fost aplicate mai multe metode de terapie extracorporală (plasmafereză, izooncotică, izovolemică, etc) sub monitoringul funcțiilor vitale utilizând metode non-invazive și invazive.

Reprezentanții Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au precizat că bărbatul a fost externat și transferat la o altă instituție medicală, deoarece pacientul încă este pozitiv la coronavirus.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close