Politic

VIDEO// Diacov: „PD nu va vota demisia avestui Guvern”

Dumitru Diacov anunță că fracțiunea Partidului Democrat nu va vota pentru demiterea Guvernului în frunte cu Ion Chicu și nici pentru formarea altui Cabinet de Miniștri. „Preferăm să rămânem în opoziție”, a declarat acesta, de la tribuna Parlamentului.

 

„Voi faceți ce vreți, demonstrați-vă tot patriotismul vostru, dar PD nu va vota demisia avestui Guvern, dar nu vom participa nici la formarea altui Guvern. O să rămânem în opoziție. Preferăm în sfârșit să fim în opoziție. Am vrut să fim în opoziție 4 ani de zile, dar dvs nu ne-ați dat voie. Vrem să demonstrăm ce înseamnă opoziție în Republica Moldova. Opoziția trebuie să fie constructivă. Vă dau sfat, așezati-vă toate cele 4 partiduțe și faceți ce vreți”, a declarat Dumitru Diacov, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Pe 14 noiembrie 2019, 62 de deputați din PSRM și PDM au oferit vot de încredere pentru Programul de activitate și întregii liste a Guvernului condus de Ion Chicu. Inițial Guvernul a fost unul minoritar. Între timp, PSRM și PD au creat o coaliție de guvernare oficială, unele fotolii din Guvernul Chicu fiind oferite democraților.

O parte dintre deputații PD au părăsit formațiunea, declarându-se nemulțumiți de alianța cu socialiștii, în timp ce liderii democrați spun că aceste plecări ar fi dirijate de fostul lor lider, Vladimir Plahotniuc. În urma acestora, în coaliție au rămas doar 52 de deputați.

Ion Chicu a declarat că în cazul în care dispare majoritatea parlamentară de 52 de deputați, nu exclude faptul că va renunța la fotoliul de prim-ministru.

În același context, și lidera PAS, Maia Sandu, și liderul grupului parlamentar Pro Moldova au declarat că nu este binevenită demiterea Guvernului actual atât timp cât nu este clar dacă va fi posibilă numirea unui noi Cabinet de miniștri, care va avea și voturile necesare în Parlament.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker