Social

În privinţa preşcolarilor instruirea la distanţă e şi mai complicată

Cu instituirea stării de urgență, grădinița din satul Peciște, raionul Rezina, care era frecventată de 70 de copii, a trecut la varianta online.

Lidia Tacu, directoarea grădiniței ne-a relatat că învățământul preșcolar online este o adevărată provocare pentru educatoare și părinți. Preșcolarii nu pot lucra de sine stătător, nu toate educatoarele şi familiile dispun de tehnica necesară şi conectare la internet, iar părinții nu cunosc programele respective. Și apoi să nu uităm că la sate unii copii strigă la poartă ca să-i dai o hrincă de pâine, pentru că părinții lor nu lucrează și nu au bani, despre ce fel de regim de instruire și educație online vorbim? Copiii care vor merge anul acesta în clasa I-a sunt pregătiți de școală pentru că până la începutul carantinei ei au frecventat grădinița. Ce-a fi mai departe e greu de spus”, afirmă directoarea.               

La rândul ei, Mariana Burdujan, mamă a doi copii, ne-a spus că învățământul preșcolar pune baza pregătirii multilaterale a copilului, precum și integrării acestuia în colectiv, în activități de dezvoltare a capacităților creative. În condiţiile educaţiei la distanţă prin mijloacele online sarcina se complică pentru că nici instituţiile preşcolare de la sate, nici copiii, nici părinţii nu dispun de pregătirea şi materialele, tehnica respectivă. “Așteptăm cu nerăbdare, atât copiii, cât și părinții, reluarea procesului educativ nemijlocit în sălile grădiniței”, a spus dna Burdujan.

Amintim că, şi după ridicarea în republică a situaţiei excepţionale, grădinițele de copii rămân închise până pe 30 iunie c.


Eliza Mihalache, stagiară

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker