Scrie știrea taSocial

Familia Stegărescu a îndemnat conducerea raionului să fie optimistă

Cu ocazia Zilei Familiei, care se omagiază pe 15 mai, președinta raionului Telenești, Mariana Ombun, însoțită de către vicepreședintele Alexandru Tăburceanu, șefa Direcţiei Generale Educaţie, Alina Pascaru și Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, dar şi primarul comunei Ratuş,  Tudor Ţurcanu au vizitat două familii longevive din satele raionului. Demnitarii le-au înmânat flori și cadouri, totodată s-au interesat de viaţa și problemele acestor cupluri.

Este vorba de soţii Efim și Maria Stegărescu din Sărătenii Noi, comuna Ratuș şi Dumitru și Valentina Gorea din Verejeni. Ambele familii marchează 64 de ani de viaţă conjugală.

Mariana Ombun, preşedinta raionului, spune că anul acesta Ziua familiei va fi modestă: ”În anii precedenţi, de regulă, organizam festivaluri, omagiam familiile numeroase şi pe cele cu nou-născuţi, dinastiile și cuplurile longevive, tradiție care aduna multă lume. Cu regret, Covid-ul ne-a stricat planurile, dar am decis oricum să vizităm familiile mai longevive. Pe 16 mai au avut loc asemenea întâlniri cu familiile numeroase din mai multe sate, cărora  primarii, alţi factor de decizie le-au înmânat flori și cadouri”, ne-a relatat preşedinta raionului.

Elena Stegărescu, fii-ca mai mare a cuplului Stegărescu, care locuişte la Ratuș, ne-a spus că părinţii ei au crescut cinci copii, dar ei nu au simțit necazuri şi lipsuri, deşi nu le-a fost uşor să-şi întreţină familia numeroasă:

”Am fost învățaţi să muncim de mici, iată de ce, ajunși la maturitate, am fost pregătiți pentru a înfrunta orice problemă, a ne descurca, a ne ajuta şi susţine reciproc, dar şi a ne bucura de reuşite şi succese ca între fraţi,” spune dna Elena. 

Maria Stegărescu ne destăinui secretul unei vieți fericite în cuplu: ”Cel care crede că are caracter mai puternic trebuie să înveţe şi să cedeze în anumite situaţii. Ați luat în seamă că în satul nostru, Sărătenii Noi, sunt multe asemenea familii numeroase, unde părinţii sunt exemplu pentru copii, duc o viaţă îndelungată împreună? E vorba şi de tradiţii, de educaţie, dar cred că cel mai mare rol îl are atmosfera sănătoasă și ecologia favorabilă a locului”- ne-a spus dna Maria.

Familia Stegărescu a îndrumat conducerea raionului să fie optimistă şi să nu-şi piardă speranţa că totul va fi bine, afirmând că toate probleme, inclusiv pandemia prin care trecem acum, sunt lucruri vremelnice:

”Au fost vremuri și mai grele, dar noi nu ne-am pierdut speranța. E cel mai mare păcat să pierzi încrederea în ziua de mâine”- le-a spus Efim Stegărescu conducătorilor raionului.

În imagine: Angela Sârbu, șefa Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, Mariana Ombun, președinta raionului Telenești şi Alexandru Tăburceanu, vicepreședintele raionului (de la stânga) în vizită la familia Stegărescu din Sărătenii Noi.

 Dina Zavatin, asistentă socială în Primăria Ratuș                                                                                                               

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker