Politic

”Milionul” donat de Fundația „Miron Șor” Consiliului Raional Orhei – nu e chiar un milion…

Consiliul Raional Orhei încă nu a primit întreaga sumă de un milion de lei din donația anunțată de Fundația “Miron Șor” pentru lupta cu Covid-19. Acest lucru rezultă din discuțiile pe marginea proiectului de decizie de modificare a bugetului raional pentru anul curent, care au avut loc în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Raional Orhei din 14 mai. Potrivit șefei Direcției Finanțe a CR Orhei, Galina Colun, până la data de 13 mai pe contul special deschis pentru donații de Aparatul președintelui raionului Orhei au intrat cca 750 mii lei. Această sumă include atât donațiile de la persoane juridice, cât și transferurile făcute de bugetarii finanțați de Consiliul Raional, care au transferat  pentru lupta cu Covid-19 salariul pentru o zi de muncă.

Potrivit aceleiași surse, se mai scontează în timpul apropiat încasarea pe același cont a sumei de cca 450 de mii de lei, care la fel va include salariul pentru o zi de muncă, donat de bugetari.

Atât în comisii, cât și în ședința în plen s-au purtat discuții îndelungate asupra subiectului. Consilierul independent Sergiu Aga a stăruit să afle dacă există un contract încheiat cu donatorul, iar consiliera PAS Mariana Cușnir și-a declarat suspiciunea asupra sursei de proveniență a anumitor sume. Tot Mariana Cușnir, dar și un consilier al Partidului Șor au solicitat explicații privind modul de repartizare a sumelor din acest cont. În explicațiile oferite de șefa Direcției Finanțe Galina Colun și vicepreședinta pentru probleme economice Marina Cravcenco s-a specificat că există un contract şi  localitățile unde au fost repartizate ajutoarele.

Referitor la proveniența banilor, președintele ședinței, Radu Bușilă a declarat că nu este atribuția consiliului să verifice sursa acestora, aceasta fiind competența organelor de administrare a donatorilor, iar Galina Colun a menționat că un raport privind colectarea donațiilor va fi publicat pe pagina CR Orhei.

Potrivit proiectului de decizie, care prevede modificarea bugetului raional la capitolul cheltuieli și venituri cu 1 milion de lei,  din suma adunată de 750 de mii,  deja au fost făcute cheltuieli de cca 450 de mii de lei, pentru echipamente și dezinfectanţi atribuite la câteva primării și Spitalului raional Orhei.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker