Util

Întrebuințări inedite pentru folia alimentară

Un produs ingenios și foarte util în bucătărie, folia transparentă din plastic poate avea diverse întrebuințări, nu doar pentru a păstra alimentele proaspete. Iată câteva dintre utilizările ei mai puțin obișnuite, dar eficiente, pe care ni le propune Adina Stănilă.

Grăbește coacerea fructelor

Pune la un loc portocale, mere, banane și alte fructe pe un platou și acoperă-le cu folie alimentară. Dacă unele dintre aceste fructe sunt încă cam verzi, se vor coace mai repede datorită substanțelor pe care le emană bananele. Ai grijă să le descoperi în momentul în care primele dintre ele se coc și capătă câteva pete maronii.

Păstrează aroma vinului

Ți s-a întâmplat să desfaci o sticlă de vin și să nu o consumi imediat. Câteva zile mai târziu, din cauza dopului, este posibil ca vinul să capete un miros neplăcut, ca de carton mucegăit. De aceea, este bine să învelești dopul în folie alimentară din plastic și apoi să îl pui la sticlă.

 

 

Protejează alimentele congelate

De cele mai multe ori, după ce deschizi o cutie de înghețată și consumi o parte din ea, pe deasupra se formează cristale de gheață când o pui la loc în congelator. Ca să nu se mai întâmple acest lucru, iar înghețata să își păstreze structura cremoasă, pune mai întâi o bucată de folie alimentară și apoi capacul cutiei. Este bine de știut că fructele, legumele și produsele semipreparate stau mai bine la congelator, dacă sunt în prealabil împachetate într-un strat subțire de folie alimentară.

 

Previne scurgerea produselor cosmetice

Dacă s-a întâmplat să găsești șamponul sau gelul de duș scurs prin bagaje, când ai plecat în călătorie, pune mai întâi o bucată mică de folie alimentară deasupra orificiului, înainte să închizi capacul. Soluția este la fel de eficientă și pentru cutiile cu creme de mâini sau alte produse cosmetice care se pot vărsa în bagaje.

 

Păstrează pensulele și trafaletul pregătite de lucru

Când zugrăvești casa, ai grijă să speli foarte bine pensulele sau trafaleții la finalul zilei, ca să nu se usuce vopseaua pe ele. Dar, dacă mai ai de lucru și în zilele următoare și nu schimbi vopseaua, este suficient să împachetezi pensulele în folie alimentară și nu se vor mai usca. Nu trebuie să mai pierzi timpul să le speli și să le usuci pentru a le folosi a doua zi. De asemenea, poți înveli recipientul cu vopsea în folie transparentă să nu se usuce nici aceasta.

 

Adina Stănilă

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker