Politic

Chicu: „Președinți și prim-miniștri vom mai avea. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea Procuror General ca Dl Alexandru Stoianoglo”

În această dimineață, premierul Ion Chicu a publicat un mesaj pe pagina sa oficială în care a denunțat „tentativele” de înlăturare a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Șeful Executivului a îndemnat cetățenii să se unească pentru a susține eforturile acestuia, despre care a spus că „un asemenea procuror general nu va mai fi”.

„Politicieni, Președinți și prim-miniștri vom mai avea. Au mai fost, vor mai fi. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea Procuror General ca Dl Alexandru Stoianoglo. Acest om a început să lucreze așa cum i se cuvine unui Om cu respect față de țară și jurământul depus. Investigarea reală a furtului miliardelor în anii 2011-2015 a început abia în decembrie 2019, când Dl Stoianoglo a preluat conducerea PG. Acest lucru nu place celor care au furat miliardul. Tentativele de a-l descuraja și chiar înlătura din funcție pe Dl Stoianoglo au și început. Ce naivitate să crezi, că un asemenea Om poate fi influențat/cumpărat/oprit. Mai ales, că procesul decriminalizării și dezoligarhizării țării este ireversibil și nu mai depinde de „voința politică” a beaumondului de la Chișinău.”, a scria Ion Chicu în postarea sa.

Premierul a afirmat că va solicita ajutorul „bilateral și altor guverne din Uniunea Europeană și nu numai.”

El a declarat că marți a discutat cu ambasadorul Letoniei la Chișinău și a fost asigurat că echipa comună de investigare a furtului miliardului va începe în curând activitatea.

„Dacă vrem să supraviețuim ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să susținem eforturile Procurorului General. Dacă această crimă rămâne nepedepsită – acesta este scopul mișcărilor politice de ultimă oră și a tentativelor de a-l înlătura pe Dl Stoianoglo, țara nu mai are viitor. O spun cu toată convingerea și cunoștința de cauză.”, a mai adăugat Chicu.

 

Declarațiile premierului vin în contextul în care ieri, 19 mai 2020, președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că Înalta Curte urmează să examineze o sesizare în privința legalitatea concursului prin care Alexandr Stoianoglo a fost ales în funcția de procuror general.

Printre autorii sesizării la Curtea Constituțională sunt deputați din grupul Pro Moldova, dar și deputați PDM, inclusiv Pavel Filip, Dumitru Diacov și Nicolae Ciubuc.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker