Social

Mitropolia : „Revenirea la slujirea firească va stopa și răspândirea epidemiei”

Mitropolia Moldovei insistă pe desfășurarea slujbelor în interiorul bisericilor. Astfel, solicită autorităților să-și revizuiască decizia prin care întrunirile religioase sunt permise doar în aer liber. În caz contrar, acestea vor fi excluse „din pomenirea și rugăciunea bisericii”.

„Suntem îngrijorați de reacțiile credincioșilor și efectele negative ale acestei crize în viața comunităților. Mai multe semnale alarmante parvin din diferite colțuri ale țării, din partea creștinilor care sunt panicați și nedumeriți. Marginalizarea bisericii și trimiterea ei în ungherul public nu fac decât să alimenteze și mai mult cele mai sumbre și apocaliptice scenarii. Pe fonul anxietății generale s-au activat mai multe grupări cu viziuni radicale în biserică, care totodată creează tensiuni între enoriași și preoți”, se spune într-o adresare a Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova către premierul Ion Chicu și membrii Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

În acest apel se mai menționează că „revenirea la slujirea firească va stopa și răspândirea epidemiei, iar oamenii, întăriți duhovnicește, se vor simți  în mai multă siguranță”. Prin urmare, se solicită revenirea la organizarea slujbelor în interiorul bisericilor.

„Considerăm binevenită inițiativa ca, în cel mai scurt timp, să invitați reprezentanții Bisericii Ortodoxe din Moldova și să reformulați hotărârea în conformitate și cu normele moralei creștine, urmând în aceasta exemplul altor state europene. În caz contrar, ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea bisericii. Nu luptați împotriva bisericii, căci cel care o apără este Hristos. Or, luptându-te cu Hristos, nu vei ieși niciodată biruitor: „…biserica nu va fi biruită nici de puterile iadului” (Mat. 16.18)”, a subliniat Mitropolia.

Menționăm că premierul Ion Chicu nu a comentat, deocamdată, această adresare.

În prezent, se permite organizarea întrunirilor religioase în curțile bisericilor, cu păstrarea distanței fizice.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker