Social

Medicii români care au venit în Republica Moldova și-au încheiat misiunea

Cei 42 de medici români care au venit în Republica Moldova acum două săptămâni pentru a da o mână de ajutor medicilor de aici și-au încheiat misiunea.

Ceremonia festivă de încheiere a misiunii medicale umanitare în Republica Moldova a avut loc în fața clădirii Guvernului. Medicii români au fost decernați cu Diploma de onoare a Guvernului.

Misiunea dvs e ceva mai mult, decât o misiune de sprijin. Ați venit în RM să ne ajutați să batem un pericol enorm pentru sănătatea cetățenilor noștri. Misiunea dvs este un semnal că RM are prieteni, frați și surori care vor să ne ajute. Lucrătorii medicali și salvatorii sunt oamenii care spre deosebire de politicieni învață să facă lucrurile și reușesc”, a declarat premierul Ion Chicu.

Oleg Țulea, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a menționat că gestul pe care l-au făcut medicii români va rămâne în istoria țării.

„M-am bucurat mult când ați venit pentru a ne da o mână de ajutor. Exprim mulțumiri pentru tot efortul depus. Gestul pe care l-ați făcut dvs va râmâne în istoria țării”, a spus Țulea.

Iar ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat: „Exită momente în viață când un „mulțumesc” nu poate îngloba tot ce semnifică, recunoștință, apreciere pentru gestul frumos și profesionalism. Pandemia nu are hotare, nu alege pacienții, dar ceea ce ați realizat dvs nu a făcut altceva decât să genereze trecerea peste hotare a binelui. Dvs ați contribuit în mod direct la sănătatea cetățenilor RM și la salvarea de vieți. Și aceasta nu se uită pentru că valorile se consolidează în timp”.

Evenimentul poate fi urmărit aici.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker