Social

Pachete cu produse alimentare și de igienă pentru familii cu copii aflate în situație de risc

150 de familii cu copii aflate în situație de risc din 10 raioane, inclusiv Orhei, şi Telenești, beneficiază de pachete cu produse alimentare și de igienă personală ca urmare a situației create de pandemie. Această donaţie, în valoare totală de 10 mii euro este transmisă familiilor de AO ”Parteneriate pentru fiecare copil” |PPFC| cu suportul financiar al Fundației Siol din Irlanda.

Potrivit directorului PPFC, Daniela Mămăligă, acest ajutor vine în contextul efectelor sociale care se resimt deja în Republica Moldova ca urmare a pandemiei COVID-19 și are drept scop susținerea familiilor afectate şi asigurarea bunăstării copiilor.

Familiile au fost identificate cu ajutorul direcțiilor de asistență socială și protecție a familiei din raioanele respective. Donația include: legume, ulei, făină de grâu, crupe, paste făinoase, conserve de mazăre, porumb, pește și carne, ceai, dulciuri, precum și șampon, săpun lichid, pastă de dinți şi detergent de vase.

Donația a fost posibilă grație grantului în valoare totală de 50 mii de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de Fundația Siol din Irlanda, la sfârșitul lunii martie curent. Din suma totală a grantului au mai fost procurate echipamente medicale și de protecție pentru mai multe instituții medicale din țară, în valoare totală de 35 mii euro.

Violina Lavric, manager PPFC

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker