Politic

Candu: „Vom avea multe de spus referitor la banii care îl înconjoară pe Igor Nicolaevici”

Grupul „Pro Moldova” nu planifică să facă niciun fel de coaliții ori alianță cu vreun partid, ci propune consolidarea opoziției parlamentare, pentru a elibera Guvernul și alte instituții de sub influența lui Igor Dodon. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu.

„Nimeni nu are de gând să facă nici un fel de coaliție ori alianță, noi am propus să ne consolidăm ca opoziție ca acest președinte să nu intre în campania prezidențială cu toate avantajele pe care le are astăzi. Nu trebuie de făcut alianțe, de semnat hârtii. Lucrul acesta îl vom face prin intermediul platformei parlamentare. Consider că vom găsi soluții să trimitem în istorie acest Guvern și să numim altul mai profesionist și mai aproape de nevoile cetățenilor”, a spus deputatul.

Acesta s-a arătat deranjat de criticele lui Igor Dodon care i-a numit pe deputații care au părăsit PD și au aderat la grupul „Pro Moldova” „transfugi”. Însăși Dodon l-a părăsit cândva pe liderul comuniștilor, Vladimir Voronin și partidul în care a crescut și a mers la PSRM, amintește Candu. „A mers de la comuniști la socialiști, l-a votat pe Timofti, ba chiar am auzit că a făcut-o și pentru bani. Vom avea multe de spus referitor la banii care îl înconjoară pe Igor Nicolaevici, o să-i dedicăm mai multă atenție în următoarea perioadă” a sugerat liderul „Pro Moldova”.

„Grupul nostru, dar cred că ni se va alătura și cei din opoziția parlamentară, societatea civilă, vom face tot posibilul ca interesele financiare, schemele care îl înconjoară să fie dezvăluite societății. Urmează o perioadă interesantă”, a mai spus Candu.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, a criticat azi dur deputații care au plecat din PD în grupul parlamentar „Pro Moldova”. El a menționat că în spatele plecării acestora ar sta controversatul om de afaceri, oligarhul Vladimir Plahotniuc

Dodon a lăsat să se înțeleagă că în cazul în care va fi destrămată actuala majoritate parlamentară și va fi creată una nouă „din deputați transfugi”, ar putea declanșa alegeri parlamentare anticipate.

Sursa: jurnal.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker