Politic

Constantin Țuțu: „S-au admis încălcări foarte grave în cauza penală care mă vizează”

Fostul deputat PD, Constantin Țuțu a declarat că a aflat din presă despre faptul că procurorii au finalizat și au expediat în judecată urmărirea penală pe numele său. Într-o postare publicată ieri, 11 mai, pe pagina sa de Facebook, sportivul s-a plâns de presiuni „enorme” și a denunțat „abateri foarte grave” în gestionarea cauzei penale care îl vizează.

„Cu regret, am aflat și eu, ca și toată lumea, din presă, despre faptul că Procuratura Anticorupție a finalizat și a expediat la 11 mai 2020, în judecată cauza penală de învinuire a mea pentru două capete de acuzare: „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”. Ultimul capăt de acuzare a fost pornit la 28 aprilie 2020 și vizează absolut aceleași fapte ca și prima acuzare – pe trafic de influență.”, a declarat Constantin Țuțu.

Acesta a menționat faptul că s-au admis încălcări foarte grave în cauza penală care îl vizează, „de la pornirea acesteia într-un mod ilegal, la comandă politică, până la așa-numita finalizare a urmăririi penale, prin lipsa prezentării rechizitoriului, iar zecile de cereri și plângeri sunt pendinte și nesoluționate în modul prevăzut de lege”.

Țuțu consideră că este anchetat penal la comandă politică, scopul fiind intimidarea acestuia, cu „presiuni enorme și cu dosare peste dosare.”

Mai mult, fostul parlamentar susține că anumiți martori din dosarul său ar fi fost presați să depună declarații mincinoase împotriva sa. El s-a plâns că în timpul urmăririi penale i-a fost încălcat dreptul la apărare, prezumția nevinovăției, iar probele administrate au fost viciate.

Fostul parlamentar a subliniat faptul că „anumiți politicieni și așa-ziși „tehnocrați”, s-ar amesteca în actul justiției. „Declarațiile politicienilor referitor la persoana mea nu sunt altceva decât niște presiuni necorespunzătoare și de ingerință în actul justiției. Toate aceste lucruri care apar în spațiul public le resping categoric. Acuzațiile sunt nefondate și abuzive, explicând clar motivul pentru care am hotărât să iau această atitudine publică.”

„Dosarele penale nu trebuie deschise spre deliciul publicului, la comanda politicienilor. (…) Aflarea în libertate nu este un privilegiu, care stă la regretul și îndemâna politicienilor, ci este un drept fundamental garantat fiecărei persoane prin Constituția Republicii Moldova.”, a menționat Constantin Țuțu.

Sursa: unimedia.info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker