EvenimenteSocial

Ai cui sunt cei 1,5 milioane de euro confiscați la Leușeni? Un moldovean cu afaceri în mai multe state își revendică proprietatea

Un tânăr din Moldova, om de afaceri la Londra, spune ca cei peste 1,5 miloane de euro consfiscați la Vama Leușeni în noaptea de Paște sunt banii săi, relatează agora.md. Adriano Dulgher susține că el urma să declare suma în aceeași noapte, dar nu a reușit să ajungă din cauza pandemiei. Reprezentanții PCCOCS spun că au recepționat declarațiile omului de afaceri și urmează să investigheze proveniența banilor. 

Adriano Dulgher este moldoveanul cunoscut în tara noastră pentru afacerile sale de succes de la Londra. Omul de afaceri afirmă că șoferul TIR-ului a încercat să treacă vama cu TIR-ul plin cu bani cash, înainte ca să ajungă el acolo, pentru că așa a crezut el de cuviință.

„Suma aceasta a fost a mea, am obținut-o dintr-o afacere de-a mea din Africa și am trimis-o spre Moldova ca să continuu investițiile în agricultură. Din cauza pandemiei COVID-19 nu am putut ajunge în Moldova la timp ca să declar banii”, a declarat Adriano Dulgher pentru ProTV.

Acum afaceristul speră că autoritățile de la noi îi vor întoarce banii după ce acesta a prezentat dovezile care ar demonstra ca îi aparțin.

AGORA amintește că în dimineața zilei de 18 aprilie, oamenii legii au găsit pachete cu aproximativ 1,5 milioane de euro nedeclarați într-un tir ce s-a prezentat pentru controlul de frontieră la Vama Leușeni.

Ulterior, șoferul tirului a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Adriano Dulgher are 34 de ani și este originar din s. Mălăişti, raionul Orhei, iar de aproape 16 ani se află în Marea Britanie, unde a dezvoltat câteva afaceri în domenii precum construcţiile, restaurante etc. Potrivit datelor din Registrul companiilor din Marea Britanie, Adriano Dulgher este asociat la șase companii. Una dintre acestea Froggy Heart Limited are filială la Mălăeşti, Orhei. Cea mai cunoscută şi importantă pare a fi RAAD Industries, cu centrul în Bangalore, India. În cadrul ei Dulgher este partener de afaceri cu Ramaian Raksha, scrie mold-street.md.

Datele de pe pagina web arată că firma ar avea activităţi în sectorul construcţiei, implementând proiecte de zeci şi sute de milioayne dolari în India, Nigeria, Kenya, Camerun, dar şi în Marea Britanie, România şi Republica Moldova. În Moldova firma ar fi fost subcontractor al companiei austriece Strabag la construcţia halelor pentru fabrica de la Orhei a grupului Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN).

Totuşi pe pagina WEB nu se deschide niciun comunicat şi nu este plasat niciun raport anual financiar, care să arate cifrele de afaceri. Totodată datele din registrul britanic relevă că din 2015 şi până la finele anului 2018, RAAD Industries avea statut de companie inactivă.

Totodată Dulgher apare ca fondator la două companii din Republica Moldova, una dintre care este Spectrum Consgrup din Mălăieşti, Orhei. După ce în 2017 a raportat venituri de 18 milioane lei, în 2018 Spectrum a avut venituri de doar 74.000 de lei şi pierderi de peste un milion de lei.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker