Evenimente

Trei bărbați, cercetați penal după ce au mers la vânătoare fără autorizație și cu o armă deținută ilegal

Doi frați din Rezina și un bărbat din Călărași, au fost prinși de oamenii legii în timp ce se aflau la vânătoare într-o pădure din Ialoveni. Inițial, aceștia au încercat să se eschiveze, însă au fost stopați și documentați, iar acum riscă amenzi usturătoare pentru fapta lor.

Potrivitunimedia.info, poliția a fost alertată la data de 9 mai 2020, la ora 18:00, de către un locuitor al orașului ialoveni, care se afla în câmp la lucrări agricole. Acesta a comunicat oamenilor legii că ar fi auzit mai multe împușcături și ar fi observat un automobil de marca Peugeot Partner ce se deplasa prin câmp. Totodată, acesta a anunțat și un membru al Societății vânătorilor și pescarilor din raionul Ialoveni.

La scurt timp, la fața locului a apărut un echipaj de poliție, dar și trei membri ai societății vânătorilor.

În urma măsurilor întreprinse, automobilul de marca Peugeot Partner a fost stopat, iar persoanele care se deplasau în el au fost documentate.

Poliția menționează că inițial făptuitorii ar fi încercat să se eschiveze, însă cu ajutorul membrilor Societății vânătorilor, le-a fost blocată calea.

Ulterior, s-a stabilit că în automobilul menționat se aflau trei bărbați, unul de 24 ani din raionul Călărași și alții doi frați, de 36 și 40 ani, originari din raionul Rezina.

Fiind cercetat automobilul, în interiorul acestuia a fost depistată o armă de vânătoare de model IJ 17, calibrul 16 mm, un tub de cartuș și două păsări împușcate (un fazan și un porumbel). Ulterior s-a stabilit că arma depistată era deținută ilegal.

Pe cazul dat a fost inițiat proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele, la fel au fost acumulate materiale conform art.128 Cod contravențional al RM, vânătoarea fără autorizație, fără carnet de vânător și fără permis de deținere a armei, care urmează a fi transmise după competență Inspecției ecologice.

La fel poliția urmează să identifice cui aparține arma și să sancționeze persoana care deținea arma ilegal, conform art.361 Cod Contravențional, inclusiv șoferul automobilului va fi sancționat conform art.242 Cod contravențional pentru deteriorarea neesențială a automobilului ce aparține unui membru al Societății vânătorilor.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker