Politic

Igor Dodon: „Plahotniuc stă în spatele blocului anti-guvernamental, lansat de Andrian Candu”

Șeful statului Igor Dodon crede că în spatele plecărilor din Partidul Democrat, ce afectează și coaliția de guvernare, ar sta fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc. Potrivit lui, aceleași acțiuni au avut loc și în fostul Parlament, când astfel de plecări „au distrus PL, PCRM și PLDM”. Oficialul crede că Plahotniuc ar sta și în spatele blocului anti-guvernamental, lansat de Andrian Candu și le urează „sănătate” celor care vor accepta o coaliție de guvernare cu acesta.

„RM nu are nevoie la moment de crize politice, dar de stabilitate. Observăm că mai mulți deputați și-au părăsit fracțiunile, partidele cu care au intrat în Parlament, s-a început acea practică vicioasă – traseismul politic. La moment avem 13-14 deputați, care și-au părăsit partidele, asta înseamnă mai mult de 10% din deputați. Vă amintesc ce a fost în Parlamentul precedent, când Plahotniuc a distrus pe rând mai multe partide, PL, PLDM, PCRM, acum încearcă să distrugă PD pentru că nu îl controlează, iar cei care vorbeau de valori democratice, Maia Sandu și Andrei Năstase se bucură ca niște copii că au mai plecat un deputat doi, trei”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului crede că opoziția pralamentară încearcă să formeze o nouă alianță de guvernare și le-a urat „sănătate”.

„Șor a fost o greseală că a trecut în Parlament, iar ce face Candu e ceea ce făcea Plahotniuc, eu cred că tot Plahotniuc stă în spate, dar voi acești 4 lideri ( n.n. Maia Sandu, Andrei Năstase, Pavel Filip, Zinaida Greceanîi) dacă vedeți că se merge pe formula Plahotniuc, întâlniți-vă, discutați. Mergeți la anticipate, nu o sa intru în detalii. Dacă este decizie politică, se vor găsi și soluții, pentru că la alegeri parlamentare anticipate nu trece niciunul dintre aceștia care s-au vândut din 3-4 partide. Voi vreți să vă asumați cu ei guvernarea, vreau să vă urez… sănătate, succes nu, pentru că succes într-o astfel de guvernare nu va fi, dar de sănătate, în condiții de Covid-19, au nevoie toți”, a adăugat Igor Dodon.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker