EvenimenteSocial

FOTO// Medicii români au primit pașapoarte diplomatice. „Nu pentru aceste privilegii am venit aici. Am venit să ajutăm”

De Ziua Europei, Ambasada României la Chișinău a organizat o ceremonie de înmânare a pașapoartelor diplomatice personalului care face parte din misiunea medicală umanitară venită la Chișinău la 30 aprilie, urmare a deciziei Președintelui și Guvernului României de a acorda un sprijin substațial autorităților de la Chișinău pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Decizia de a acorda pașapoarte diplomatice membrilor misiunii medicale române aparține ministrului român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în semn de recunoștință și apreciere pentru gestul voluntar și curajul acestora de a fi alături de cetățenii Republicii Moldova, în aceste momente de cumpănă.

Cu acest prilej, ambasadorul Daniel Ioniță a rostit un discurs în care a subliniat contextul aniversar deosebit în care are loc această ceremonie.

„Istoria trebuie să o cunoaştem, să o preţuim, s-o ducem mai departe. România noastră modernă, democratică şi integrată în UE şi NATO, mereu atentă la R. Moldova şi la vecinătate, trebuie să fie iubită necondiţionat”, a menţionat ambasadorul în discursul său.

Paşapoartele diplomatice le vor aduce anumite privilegii voluntarilor din România veniţi să ne ajute în aceste momente de criză. Ei au afirmat că nu cunosc despre ce fel de privilegii e vorba, dar pentru ei acest gest este o onoare.

„Nu pentru aceste privilegii am venit aici. Am venit să ajutăm. Oricum, mulţumim foarte mult pentru acest cadou!”, a declarat, pentru Jurnal.md, doctorul SMURD, de la spitalul „Sfântul Spiridon”, Georgiana Matei, venită de la Iaşi.

„Nu cunoaştem ce privilegii ne dau aceste paşapoarte, dar suntem foarte onoraţi. Sper să-l folosim cât mai des”, a spus Adrian Condrea, asistent medical la SMURD Iaşi.

Ceremonii similare au fost organizate şi de Consulatele Generale ale României de la Bălți și Cahul, pentru personalul Misiunii medicale umanitare care acționează în aceste localități, a anunţat Excelenţa Sa, Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Daniel Ioniță

med români

med români

med români

med români

med români

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker