Politic

Partidul Socialiștilor constată că Republica Moldova este sub asediu din partea unei grupări oligarhice

Partidul Socialiștilor (PSRM) a dat o notă plecărilor din Partidul Democrat, formațiune cu care se află în coaliție de guvernare. Socialiștii susțin că plecările democraților „fac parte din strategia oligarhilor fugari, care vor să subjuge țara din nou”. Formațiunea a mai punctat că nu va accepta o majoritate „creată din transfugi”, dar în orice moment e „gata pentru a merge la anticipate”.

„Partidul Socialiștilor constată că Republica Moldova este sub asediu din partea unei grupări oligarhice. Cei care au furat miliardele din sistemul bancar și din bugetul țării, cei care au furat Aeroportul și alte proprietăți ale statului, cei care au capturat Moldova, până acum un an, doresc să se revanșeze și să recapete controlul asupra țării. Mai multe decizii ale Curții Constituționale, inclusiv cea de joi, prin care a fost anulat creditul rusesc în valoare de 200 de milioane de euro, fac parte din strategia oligarhilor fugari, care vor să subjuge țara din nou. Din același arsenal fac parte și plecările din majoritatea guvernamentală”, susțin socialiștii.

Printr-un comunicat de presă, partidul și-a reiterat sprijinul față de Guvernul Chicu, cu un apropo.

„În același timp, declarăm că suntem oricând gata pentru a merge la alegeri parlamentare anticipate, care pot fi organizate împreună cu cele prezidențiale, în toamna acestui an. Noi nu vom accepta o majoritate croită din transfugi, așa cum practică oligarhii, cumpărând deputați, precum cartofii la piață. Nu vom accepta, sub nicio formă, o majoritate cu deputații de talia lui Candu și Șor, exponenții direcți ai grupării oligarhice, care au furat și au sărăcit Moldova”, mai afirmă cei din PSRM.

Pecizăm că majoritatea parlamentară PDM-PSRM a rămas cu 54 de deputați, dintre care PD mai are 17. Ceea ce înseamnă că, dacă se mai golesc patru fotolii din fracțiunea Partidului Democrat, majoritatea parlamentară se dizolvă.

Se întâmplă după plecarea a patru deputați democrați din PD, pe 8 mai. Tot vineri, Pro Moldova a făcut un apel la unitate, adresat opoziției parlamentare. Până în prezent, fracțiunea Partidului Șor a acceptat oferta Pro Moldova și a anunțat că devine parte componentă a „blocului antiguvernamental”.

Sursa: agora.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker