Social

Elevii Şcolii de Arte Plastice din Telenești vor schimba aspectul stațiilor pentru pasageri din 10 localități

Elevii Școlii de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” din Telenești s-au încadrat într-un proiect original. Ei vor acoperi cu desene pereții a 10 stații pentru pasageri din localitățile situate în bazinul râului Ciuluc.

 După cum ne-a relatat Svetlana Caprian, directoarea Școlii, desenele care vor ajunge pe pereții stațiilor vor fi selectate în baza unui concurs:

”Concursul de desene este organizat ca activitate de informare și conștientizare de către Asociația Obștească ”EcoVisio” în parteneriat cu Asociația COPE ”Dialog” din satul Chișcăreni, raionul Sângerei și cu Școala de Arte Plastice ”Nicolae Moisei” (Telenești), în cadrul proiectului „Asigurarea continuității măsurilor de protecție și restabilire ecologică a râului Ciulucul Mic”. Proiectul este implementat de Asociația Obștească ”EcoVisio” în cadrul Programului de Suport (granturi) destinate ONG‐urilor de mediu în domeniul managementului integrat al resurselor de apă, administrat de Agenția „Apele Moldovei”, ca parte a Proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul de apă și sanitație din Republica Moldova”.

La acest concurs pot participa elevi în vârstă de la 14 ani din toate localitățile ce fac parte din bazinul râului Ciuluc. Fiecare participant  poate prezenta la concurs 1-2 lucrări de artă plastică, în format A3, în acuarelă sau guaș. Conținutul trebuie să fie legat de râul Ciuluc, natură și resursele de apă (fântâni, izvoare). Poate să aibă legătură și cu legenda / specificul localității de destinație”, a menționat dna Caprian. 

Directoarea Școlii de Arte Plastice a remarcat că autoizolarea din cauza Covid-19 i-a motivat pe mulți copii să participe la această competiţie. „Nu este prima dată când participăm ca parteneri ai Comitetului subbazinal de salvare a Ciulucului. Anterior am participat cu o expoziție de desene apreciată cu premii de către ONG-ul respectiv. Valeria-Violeta Corban din Verejeni, Gabriela Stroici din Bănești, Alexandra Putină din Telenești își vor prezenta desenele, iar un juriu va decide care din ele urmează să fie transpuse în ulei pe pereții stațiilor pentru pasageri”.

În imagine: O lecţie la ŞAP „N.Moisei” cu dna Galina Vieru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker