OrheiSocial

La Spitalul raional Orhei primul pacient vindecat de Covid-19 a donat plasmă sanguină

Zilele trecute, la Spitalul Raional Orhei a fost înregistrat primul caz de donare a plasmei din partea primului pacient vindecat de Covid-19 care a acceptat să doneze plasmă.

 Potrivit paginii de facebook a Spitalului Raional Orhei, la care face referire radioorhei.info, pentru Secția de Transfuzie a Sângelui din cadrul spitalului dat este o premieră: o persoană infectată cu Covid-19, apoi tratată, a donat plasmă pentru a salva alți pacienți infectați de virus. Este vorba despre un bărbat din raionul Orhei, care după tratament a dat acordul să doneze plazmă.

Alte șase persoane de sex masculin în vârstă de 18-60 de ani, tratati de Covid-19, au dat acordul de a dona plazmă.

O singură donare de plasmă de la o persoană – aproximativ 600 ml – se separă în trei doze a câte 200 ml și, respectiv, poate salva trei pacienți.

Terapia cu plasmă convalescentă este autorizată acum în Coreea de Sud, Japonia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Canada etc. Și Administrația pentru Medicamente și Alimente a SUA (n.n. – Food&Drug Administration) a autorizat, de asemenea, utilizarea experimentală în scop terapeutic a plasmei recoltate de la pacienții vindecați de Covid-19

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker