Evenimente

Ploile au distrus semănături, drumuri, un pod pe traseul național

Ploile căzute recent au distrus semănături, drumuri în mai multe localităţi din raionul Telenești.

La Bănești apele au rupt un pod pe traseul Chișinău-Sărăteni-Bălți, din care cauză circulația a fost direcționată prin Telenești. Foto tv8.

Porțiunea respectivă de drum a fost restabilită în scurt timp, din surse financiare ale Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de către compania ONUR din Turcia.

Dar cele mai multe pagube au fost cauzate sectorului agricol. Conform informaţiilor Secţiei pentru Situaţii Excepţionale, la Verejeni semănăturile de floarea-soarelui au fost spălate de ploi pe 40 de hectare aflate în gestiunea SRL ”Demarco-Trans”, prejudiciul fiind estimat la 312 000 lei. La Câșla au fost spălate 34 de hectare însămânțate cu porumb care aparțin ”Agrodais grup”, paguba constituind 85 000 lei. La Inești au fost compromise100 de hectare de grâu și orz și 200 de hectare însămânțate cu porumb care aparțin ÎI ”Țurcan Ilie”, pagubele fiind evaluate la 552 854  lei. 

Ploile au distrus de asemenea mai multe drumuri locale. Astfel, la Chiștelnița au fost deterioraţi 2530 m2 de drum în variantă albă, restabilirea cărora, conform datelor SSE, va necesita minimum 220 000 lei; la Suhuluceni drumurile au fost distruse pe 1000 m2.

La Secţia pentru Situaţii Excepţionale Telenești ne-au informat că, în urma acestor ploi, şi alte localităţi din raion au suferit prejudicii, care la moment se evaluează.

Ion Cernei  

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker