Politic

VIDEO// PAS vrea coaliție cu PD

Partidul Acțiune și Solidaritate a sugerat Partidului Democrat că e gata de discuții pentru a crea împreună o coaliție de guvernare. „Suntem gata de o alianță și cu dracu, doar să scăpăm de Dodon”, a declarat deputatul PAS, Mihai Popșoi la emisiunea Ora Expertizei de la JurnalTV.

Vicepreședintele Platformei DA, Ion Terguță susține că de modul în care se vor rezolva problemele din cadrul Partidului Democrat va depinde evoluția lucrurilor pe viitor. Potrivit lui, sau se va continua actuala coaliție PSRM/PD, se va reformata și se va crea o altă alianță sau se va ajunge la alegeri anticipate.

„Tocmai de asta noi le-am sugerat democraților să discutăm. Nu depinde de Igor Dodon, ci de Partidul Democrat și deciziile luate de ei”, a declarat Mihai Popșoi, deputat PAS.

Parlamentarul a adăugat totodată că regretă votul „unor deputați democrați” în favoarea creditului rusesc și că aceștia nu au dorit să le asculte sugestiile. „Era gata să vină și doamna Maia Sandu să discute cu ei”, a spus Popșoi.

„Observăm că Popșoi cochetează cu PD. A spus astăzi de câteva ori că dacă PD se respectă, dacă sunt responsabili… Vara trecută ați votat o Hotărâre de Parlament în care ați spus să fie scoși în afara legii, pentru că sunt ilegali, bandiți și criminali, iată de la declarațiile acelea și până la „responsabili” încă e mult. Ei nu sunt moi și pufoși”, a comentat Valeriu Munteanu, liderul Uniunii Salvați Basarabia.

„Noi ne-am asumat decizia de a face alianță cu Partidul Socialiștilor pentru a scăpa de Plahotniuc, că era răul cel mai mare. Acum suntem gata de o alianță și cu dracu de-a scăpa de Dodon, pentru că el este răul cel mai mare. Adică cu oricine!”, a spus Popșoi.

„Numai nici chiar cu Șor?”, a întrebat Munteanu.

„Evident, sunt niște limite. Dar cu doamna Monica Babuc, cu care stau alături în prezidium, eu pot să discut”, a precizat deputatul PAS.

„PD trebuie să se curețe, să demonstreze că s-au schimbat, dar ei din rău în mai rău, au demis Guvernul Sandu, au făcut coaliție cu PSRM, nu au devenit ei deloc mai buni. Sau vreți coaliție cu Nichiforciuc si Andronache pe care îi blamați?”, a adăugat Munteanu.

„Ca să faci o alianță cu PD, trebuie să-i aduci în alianță si pe cei de la Pro-Moldova, iar ei îi au în ataș și pe Șor!”, a precizat vicepreședintele Platformei DA, Ion Terguță.

„Anulați dar propria declarație din Parlament, în așa situație. Noi nu putem ieși din paradigma asta că să scăpăm de răul cel mai mare. ACUM și PAS când a venit a spus că vrea să facă altfel de politică. Acum noi vedem că sunt gata și cu aceste partide, pe care s-a votat acea declarație în Parlament, cu aceste două partide care nu sunt altceva decât niște gemeni. Ei nu s-au curățat, nici unii, nici alții și voi iar veți ajunge că ei vor fi jucătorii principali”, a comentat și Stela Jantuan, fostă deputată PD.

 

Partidul Democrat a pierdut câțiva deputați, în luna februarie, care au creat grupul Pro-Moldova, condus de Andrian Candu. Liderii democrați au lăsat să se înțeleagă faptul că ar pleca „oamenii lui Plahotniuc”, iar formațiunea se reformează. PD a creat coaliție de guvernare cu PSRM, însă o nouă plecare din fracțiune, a deputatei Ruxanda Glavan, a stârnit un nou val de discuții privind situația pe intern și ce decizii urmează să fie adoptate. După o ședință de câteva ore, care a avut loc la 4 mai în Parlament, PD a anunțat că decizia adoptată constă în continuarea guvernării, în cadrul alianței cu socialiștii, pentru evitarea alegerilor parlamentare aniticipate, care ar „fi un dezastru pentru țara noastră” în această situație pandemică.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker