Politic

Lideri PD: „Mergem în continuare în coaliție. Nu ne dorim alegeri anticipate. „

După o ședință de câteva ore, deputații democrați au ieșit la declarații pentru presă, pe scările Parlamentului. Liderii PD au declarat că, după discuții aprinse, s-a ajuns totuși la o decizie comună – rămân în coaliția de guvernare, alături de Partidul Socialiștilor.

Totodată, Dumitru Diacov a comentat imaginile video, apărute ieri în presă, de la o întrevedere cu alți colegi de fracțiune, la un hotel din capitală. „Se pare că noi suntem cei filați aici, pentru că au fost doar niște discuții. „Șașlîc” (n.n. frigărui) nu am făcut”, a spus președintele de onoare al PD.

„Am suspus unei analize plecările din partid, am făcut concluziile de rigoare. Am analizat și activitatea în coaliție, suntem foarte diferiți, dar am ajuns la concluzia că pasul făcut de PD atunci a fost unul corect, ce nu aruncă țara în haos, pentru că suprapunându-se pe starea pandemică, o eventuală criză politică ar fi fost catastrofală pentru RM. Alegerile anticipate pot fi provocate în două cazuri, nu se instalează un Guvern sau Parlamentul trei luni nu activează, vă imaginați ce impact ar avea asta asupra stării de lucruri din țară”, a declarat liderul PD, Pavel Filip.

„Am discutat lucruri serioase, fără prânz, ceai și alte delicatese. Am discutat despre organizarea fracțiunii, relațiile cu cei de la guvernare și din opoziție. A fost o discuție deschisă și principială, cu luări de poziții, în contradictoriu, dar suntem aici toți și avem ferma decizie de a merge mai departe”, a adăugat președintele fracțiunii PD în Parlament, Dumitru Diacov.

Totodată, liderii democrați au dezmințit informațiile vehiculate în presă privind eventuale încercări de schimbare a președintelui formațiunii.

„Există documente statutare, care prevăd că președintele este ales de Congresul partidului, apoi exista Consiliul Național, Biroul politic. Noi nu am avut discuții despre așa ceva”, a spus Pavel Filip.

Cât despre întrevederile „secrete” între membri PD, la hotele din capitală, Dumitru Diacov a spus: „Din toată situația, singura problemă sunt acele imagini video de la acea întrevedere. Se pare că noi suntem cei filați și nu membrii Curții Constituționale. „Șașlîc” nu am făcut, au fost doar niște discuții”.

Sursa: unimedia.info

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker